سنبل گل معروف روزهای عید است و کاشت آن از قدیم بین ایرانیان مرسوم بوده است. با رعایت نکات پرورش آن می توانید گل سنبل را به راحتی در منزل خود بکارید.
راهنمای کاشت، پرورش و مراقبت از سنبل
گل سنبل یکی از زیباترین گل هایی است که بسیاری از ما ایرانیان آن را در کنار سفره هفت سین قرار می دهیم. این گل معطر در رنگ های مختلف و اندازه های بسیار زیادی وجود دارد و می توان آن را در آپارتمان کاشت و پرورش داد. اگر می خواهید با نحوه پرورش و نگهداری این گل زیبا آشنا شوید این بخش را مطالعه نمایید.
معرفی و گیاه شناسی سنبل
گیاه سنبل از خانواده سوسنیها و بومی جنوب غربی آسیا، جنوب و مرکز ترکیه، شمال غرب سوریه، لبنان است که در قرن 16 به اروپا وارد شده است. این گیاه، علفی و پیاز دار می باشد که بلندی آن 15 تا20 سانتیمتربوده و با تولید گلچه های زنگوله ای شکل، گل آذین خوشه ای ایجاد می کند. گل های سنبل به رنگهای مختلفی مانند سفید، قرمز، آبی، بنفش، صورتی و زرد و... وجود داشته که معمولا از نیمه اسفند تا فروردین باز میشوند. به این گل سنبل هلند نیز می گویند چرا که حدود 95% از نیاز جهانی سنبل، در کشور هلند تولید می شود.
سنبل را به دلیل رایحه قوی که دارد در گروه های بزرگ پرورش می دهند همچنین سنبلها به خوبی با دیگر پیازهای بهاری ترکیب میشوند. بیشتر انواع پیاز سنبل نسبتاً بزرگ هستند. برای شکوفه های باغ بهاری، پیاز سنبل را در پاییز شش تا هشت هفته قبل از اولین یخبندان بکارید، آنها باید از ریشه به سمت پایین در عمق حدود 4 تا 6 اینچ با فاصله 3 تا 6 اینچ از هم قرار بگیرند کمی به آنها فضایی بدهید تا از هم باز شوند سپس با خاک بپوشانید و خوب آبیاری کنید.
نوع بلندتر آن ممکن است به راحتی بشکند پس اگر فقط تعداد کمی دارید می توانید آنها را داخل زمین و نزدیک به هم بکارید تا از یکدیگر حمایت کنند.