کاوشگر فضایی پارکر برای اولین بار توانست تصاویری از سطح سیاره زهر به ثبت برساند که پیش از این به علت غلظت ابرهای موجود در جو آن غیرممکن به نظر میرسید.
دانشمندان با استفاده از دادههای تصویرگر میدان وسیع برای کاوشگر خورشیدی پارکر (WISPR) توانستند برای اولین بار به زیر جو غلیظ سیاره زهره نگاه کنند و ویژگیهای زمینشناسی مانند ارتفاعات، فلاتها و دشتها را کشف کنند. یافتهای که میتواند به ما در درک بهتر مواد معدنی تشکیل دهنده این سیاره سنگی و مرموز کمک کند.
زُهره یا ناهید، دومین سیاره زمینسان منظومه شمسی است که در مداری میان مدارهای زمین و عطارد قرار گرفته است. سیاره زهره از نظر مداری، نزدیکترین فاصله به زمین را دارد، اما گرمترین سیاره در منظومه شمسی نیز هست و همین امر سبب شده تا پوشش غلظی جو آن را فراگیرد که دیدن آن را با چشم غیر مسلح دشوار میکند. این جو بسیار غلیظ نه تنها دیدن این سیاره را از زمین دشوار میکند بلکه به علت گرمای بسیار زیاد، برای کاووشگرهای فضایی نیز دشواریهای فراروانی ایجاد میکند. اما کاوشگر پارکر ناسا به نظر میرسد اولین نگاههای دقیق ما به سطح این سیاره را محقق کرده است.
برایان وود، اخترفیزیکدان آزمایشگاه تحقیقات نیروی دریایی ایالات متحده و عضو تیم WISPR میگوید: «زهره سومین شی درخشان در آسمان است، اما تا همین اواخر ما اطلاعات زیادی در مورد ظاهر سطح آن نداشتیم، زیرا دید ما از آن توسط یک جو غلیظ مسدود شده است. ولی اکنون، ما بالاخره برای اولین بار از فضا سطح آن را در طول موجهای مرئی میبینیم.» اگرچه زهره نسبتاً نزدیک به زمین است، اما مطالعه آن بسیار دشوار است. این سیاره به عنوان «همزاد شیطانی» زمین شناخته میشود، زیرا اگرچه از نظر اندازه، جرم، ساختار و ترکیب شبیه به زمین است، اما عمیقاً امکان حیات در آن غیر قابل تصور است.