پژوهش در مورد این نوع ویروس کرونا که میتواند از خفاش به انسان انتقال یابد بسیار مهم است، اما ما نباید وحشت کنیم.
نوعی از ویروس کرونا معروف به NeoCov در سرتاسر جهان خبرساز شده است و برخی آن را با ویروس SARS-CoV-۲ که باعث COVID-۱۹ میشود مقایسه میکنند. اما این مقایسه واقعا دقیق نیست و مطمئنا این نوع جدیدی نیست.
به نقل از الجزیره، ویروس NeoCov از نظر ژنتیکی نزدیک به ویروس سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) است که منجر به میزان مرگ و میر یک فرد از هر سه فرد آلوده شده بود. با این وجود، هنوز هیچ خطری برای انسان از سوی NeoCov وجود ندارد؛ بنابراین NeoCov چیست و آیا دلیلی برای نگرانی وجود دارد؟
ویروسهای SARS-CoV-۲، MERS و NeoCov
همگی متعلق به گروهی از ویروسها هستند که به عنوان کرونا ویروس شناخته میشوند. صدها ویروس کرونا وجود دارند که بیشتر آنها در میان حیواناتی مانند خوک، شتر، خفاش و گربه در گردش هستند. برخی از کرونا ویروسها میتوانند انسان را آلوده کرده و علائم خفیف شبیه سرماخوردگی ایجاد کنند.
تنها سه ویروس کرونا باعث ایجاد علائم جدی در انسان میشوند: سندرم حاد تنفسی شدید (SARS) که در سال ۲۰۰۲ میلادی ظاهر شد و منجر به یک نوع بسیار مسری و بالقوه تهدید کننده از ذات الریه شد. تصور میشود که نوعی از ویروس کرونا که معمولا فقط در پستانداران کوچک یافت میشود جهش یافته و به آن امکان میدهد انسانها را آلوده سازد.
با توجه به سیاست جداسازی افراد مشکوک به این بیماری و غربالگری همه مسافرانی که از طریق هوایی سفر میکنند از سال ۲۰۰۴ میلادی مورد جدیدی از سارس مشاهده نشده است.
سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) که ابتدا از شتر به انسان انتقال یافت. این ویروس اولین بار در سال ۲۰۱۲ میلادی شناسایی شد و هم چنان باعث شیوع پراکنده و موضعی میشود. مرس میتواند با تب و سرفه شروع شود و امکان تبدیل شدن به ذات الریه و مشکلات تنفسی را دارد.