قطاب ازجمله شیرینیهای اصیل ایرانی است که بسیار محبوب و خوشمزه است و به صورت سنتی در شهرهای یزد و کرمان تهیه میشود.
قطاب یکی از شیرینیهای سنتی، بسیار خوشمزه و محبوب ایرانی است که خاستگاه آن شهر یزد است و در میان شیرینیهای یزدی طرفداران زیادی دارد. قطاب یزدی از دو بخش لایه خمیری و لایه داخلی تشکیل شده است. تاریخچه پخت قطاب در ایران به صورت رسمی به زمان قاجار میرسد؛ اما برخی از مورخان پخت آن را مربوط به دوران پیش از ورود اسلام به ایران میدانند.
قطاب یکی از شیرینیهای محبوب و ویژه نوروزی است که در ظرف شیرینی عید جایگاه ویژهای دارد. شما میتوانید این قطاب خوشمزه را در منزل با روشی آسان تهیه کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه قطاب یزدی به صورت مرحله به مرحله همراه با نکات مهم و فوت و فنهای پخت قطاب تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه قطاب یزدی
آرد سفید شیرینی: ۳۰۰ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
ماست کم چرب: ۱۰۰ گرم
روغن جامد: ۱۰۰ گرم
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
پودر پسته برای تزیین: به میزان لازم
مواد داخل قطاب
مغز گردو یا پسته: ۳ قاشق غذاخوری
پودر نارگیل: ۱ قاشق غذاخوری
پودر قند: ۳ قاشق غذاخوری
پودر هل: ۱ قاشق مرباخوری