ترامیسو جزو دسر های مدرن و پرطرفدار ایتالیایی است که در تمام دنیا طرفداران خاص خود را داشته و در شهر های مختلف ایتالیا نیز به روش های متفاوت و با طعم های دوست داشتنی و دلچسب تهیه می شود، از آنجا که تیرامیسو حاوی مقدار زیادی شکر است، بنابراین مصرف زیاد آن خوب نیست، البته می توان به جای شکر از عسل در ترکیب آن استفاده کرد.
تیرامیسو که از زبان ایتالیایی برگرفته شده است، از عبارت tirami su گرفته شده و به معنای «مرا بردارید» یا «مرا شاد کنید» می باشد و در انتهای غذا به عنوان نماد «امیدواریم شما را شاد کند» سرو می شود. این دسر، نوعی شیرینی غنی و چند لایه است که به طور کلاسیک حاوی بیسکویت های مخصوص به نام لیدی فینگر، پنیر ماسکارپونه، اسپرسو، زرده تخم مرغ، شکر و پودر کاکائو است. البته باید اعتراف کنیم که به تعداد مادربزرگ های ایتالیایی دستور پخت تیرامیسو وجود دارد. بنابراین برای اولین تجربه شما، ما یک طرز تهیه ساده اما دقیق و اصیل را انتخاب کرده ایم. بهتر است از تیرامیسوی کلاسیک شروع کنید. سپس در مراحل بعدی می توانید از روی تجربه یا دیگر دستورهای پخت، انواع دیگر تیرامیسو را امتحان کنید.
مواد لازم برای تیرامیسوی کلاسیک
- تخم مرغ (زرده) ۶ عدد
- شکر ۱ فنجان
- پنیر ماسکارپونه ۱/۱/۴ فنجان
- خامه زده شده ۱/۳/۴ فنجان
- بیسکویت لیدی فینگر یا کیک اسفنجی به مقدار لازم
- پودر کاکائو ۱/۴ قاشق غذا خوری
- آب ۷۵۰ میلی لیتر
- شکر ۱.۵ فنجان
- دانه قهوه ۴ قاشق غذا خوری
- عصاره وانیل ۱ قاشق چای خوری
- چوب دارچین ۱ عدد
- پوست پرتقال (اختیاری) ۱ تکه
طرز تهیه تیرامیسوی کلاسیک
زرده تخم مرغ و شکر را با هم مخلوط می کنیم ظرف را روی بخار آب قرار می دهیم و مدام هم می زنیم به مدت ۱۰ دقیقه تا به رنگ لیموی روشن تبدیل شود و از روی بخار آب بر می داریم تا سرد شدن کامل همچنان با هم زن آن را هم می زنیم خامه ای شیرین شده را اضافه می کنیم و به آرامی با هم مخلوط می کنیم و کنار می گذاریمپنیر ماسکار پونه را به تخم مرغها اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم.
دانه های قهوه را همراه با چوب دارچین ، وانیل ، شکر، پوست پرتقال و آب با هم خوب مخلوط می کنیم و می گذاریم دم بکشد .سپس آنها را داخل صافی ریخته و مایع بدست آمده را برای خیساندن لیدی فینگر کنار می گذاریم تا سرد شود.بیسکویت های فینگر لیدی را داخل مایع قهوه قرار می دهیم و سریع بر می داریم چون نباید نرم شود و به ترتیب ته ظرف مورد نظر می چینیم تا کف آن را بپوشاند یک لایه ازکرمی که درست کرده ایم را روی آنها می ریزیم تا کاملا روی آنها را بپوشاند.
یک لایه دیگه ار بیسکویتهای که در مایع قهوه خیسانده ایم را می چینیم وبا یک لایه ضخیم از کرم روی آنها را می پوشانیم در آخر روی آن را با پودر کاکائو ، قهوه یا نسکافه می پوشانیم و به مدت ۴ ساعت در یخچال می گذاریم بماند.