شربت گل بنفشه را اگر بخواهید برای مهمانی آماده کنید خیلی فوری آماده شده و رنگ بسیار زیبایی هم خواهد داشت. البته شاید طعمش مناسب ذائقه همه نباشد بنابراین بهتر است از کمی گلاب برای طعم دار کردن آن استفاده کنید.
طرز تهیه شربت گل بنفشه در منزل درست و کنید علاوه بر طعم و مزه عالی از خواص بی نظیرش لذت ببرید. گیاه بنفشه کبد را پاکسازی می کند همچنین با خاصیت خلط بری از ریه ها موجب پاکسازی ریه ها می شود و از طرفی به دلیل خاصیت سم زدایی، خون و بافت ها را پاکسازی می کند.
مواد لازم شربت گل بنفشه
- گل بنفشه به ازای هریک لیوان آب سردیک قاشق غذاخوری گل بنفشه
- شکر به ازای هر یک لیوان آب سرد دو قاشق غذاخوری
- آب سرد به مقدار لازم
- گلاب به صورت دلخواه
- آبلیمو به مقدار کافی
طرز تهیه و دستور پخت شربت گل بنفشه
برای اینکه یک شربت خنک خوشمزه برای این فصل سال تهیه کنیم می بایست مقداری گل بنفشه داشته باشیم که یه شربت خوش رنگ بهمون میده در مرحله اول به ازای هر یک لیوان آب سرد که داخل پارچ میریزیم باید یک قاشق غذاخوری گل بنفشه به آب اضافه کنیم و برای شیرین کردن آن به ازای هر یک لیوان آب سرد دو قاشق غذاخوری شکر به محلول اضافه می کنیم و هم میزنیم شیرینی و کم شیرین بودن شربت به خودتون بستگی داره که چقدر شکر بهش اضافه کنید و بعد شربت را با چنگال هم می زنیم تا کاملا شکر در آب حل شودو گل ها کاملا رنگ بدهند.
بعد که کاملا هم زدیم حالا با استفاده از یک پارچه تمیز صاف می کنیم تا کاملا رنگ پس دهد . می بینید که چه رنگ لاجوردی قشنگی به خود گرفت اما چون رنگش فرار سریع کم رنگ میشود.به خاطر حفظ رنگش این شربت را باید تازه تازه درست کرد.
در این مرحله برای مزه دار کردن شربتتان می توانید گلاب یا عرق بیدمشک هم بزنید. یا اگه دوست دارید رنگ شربت را به ارغوانی در بیارید به این صورت که چند قطره آبلیمو به شربت اضافه می کنیم. آبلیمو زیاد نریزید چون شربت کاملا رنگشو از دست می دهدو بعد می توانید داخل لیوان های شربت خوری ریخته و با چندتا تیکه یخ سرو کنید و یا با تکه های لیمو ترش تزیین کنید و تخم شربتی هم اضافه کنید.
گل بنفشه و خواص دارویی آن
گل بنفشه گیاهی است از تیره بنفشه علفی و کوچک قد و در غالب نواحی ایران و بیشتر در نواحی کوهستانی و مرطوب و کم آفتاب می روید.گل ها و برگهای این گیاه دارای آلکالوئیدی به نام ویولین همراه با مقداری اسید سالیسیک و مقداری اسانس و مواد داروئی دیگر است.این گیاه در نواحی غربی ایران در اولین روزهای بهار گل می دهد و گل آن آبی مایل به بنفش است. گل ها و برگهای آن مصرف داروئیدارد.
مزاج آن سرد و تر بوده و گیاهی است ملین، مسهل صفرا، خلط آور، تب بر و ضد کم خوابی.چنانچه از پودر خشک کرده گلهای آن مقدار یک مثقال خورده شود اثر مسهلی دارد اما مقدار دم کرده آن دو مثقال است که معمولاً با داروهای دیگر و یا به تنهایی خورده می شود.در ناراحتی هایی نظیر سرماخوردگی، سینه پهلو،آنفلوآنزا و تبهای گرم مزاج دیگری مانند تب گلودرد، ذات الجنب، ذات الریه، زکام های گرم مزاج و خشونت شش ها می توان گل بنفشه را با تخم کاهو و تخم خشخاش و بارهنگ از هرکدام دو مثقال گرفته و دم کرده و آب صاف کرده آنرا میل نمود.برای دفع صفرا بنفشه را با آلوی زرد جوشانده و می خورند. برای مداوای اسهال های صفراوی یک مثقال شیر خشت و سه مثقال از پودر گل بنفشه را مخلوط کرده و در مدت دو روز و روزی دوبار می خورند.