زولبیا یکی از شیرینیهای سنتی و محبوب ایرانیهاست که همراه با بامیه پای ثابت سفره افطار و یکی از نشانههای شیرین فرا رسیدن ماه مبارک رمضان است.
زولبیا یا جلیبی نوعی شیرینی مشهور است که مورخان منشاء آن را کشور هند، اتیوپی یا ایران و ترکیه میدانند. میتوان گفت که زولبیا یکی از شیرینیهای مناسبتی خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که در مناسبتهای خاصی مثل ماه رمضان تهیه میشود و معمولاً سر سفره افطار و سحر در کنار بامیه و گوشفیل قرار میگیرد. رواج زولبیا و بامیه ظاهرا در ایران به زمان قاجار و ناصرالدین شاه بر میگردد تا جایی که این شیرینیهای خوشمزه و شیرین را به عنوان تحفه برای شاه میبردند. در ادامه این مطلب طرز تهیه زولبیای خانگی با روشی آسان در منزل به صورت مرحله به مرحله همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به طبخ زولبیا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه زولبیا در منزل
آرد سفید: نصف لیوان
نشاسته گل: نصف لیوان
ماست: ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری
آب ولرم: نصف لیوان
زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق چایخوری
پودر خمیرمایه: ۱ قاشق چایخوری
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه شربت بار
شکر: دو لیوان دسته دار
آب: یک لیوان دسته دار
آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
گلاب: یک قاشق غذاخوری
گلوکز: دو قاشق غذاخوری سر پر
زعفران دم کرده: دو قاشق غذاخوری
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم