سوپ پیاز فرانسوی یکی از انواع سوپ های خوشمزه و معروف کشور فرانسه است که یه خاطر طعم خوبش در سراسر جهان فراگیر شده است. اگر به دنبال کشف غذاهای جدید هستید توصیه می کنیم این سوپ خوشمزه و متفاوت را از دست ندهید.
سوپ پیاز یکی از سوپ های معروف و همچنین محبوب در تمام دنیا می باشد. این سوپ کلاسیک فرانسوی ، جزو غذاهای بین المللی محسوب می شود. در تمام رستوران ها این سوپ خوشمزه را سرو می کنند. می دانید که پیاز خواص شگفت انگیزی دارد. و پایه اصلی تمام غذاهاست. اما در این غذا پیاز خودنمایی بیشتری می کند و ماده اصلی می باشد. یکی از خواص پیاز بالا بردن سیستم ایمنی بدن و همچنین بهبود سرماخوردگی است. همچنین انواع سوپ ها مثل سوپ مرغ و نخود ، سوپ گوجه و ریحان و… به دلیل تجمع انواع ویتامین های موجود در سبزیجات و دارا بودن آب فراوان می توانند گزینه مناسبی برای مواقع سرماخوردگی باشند. پس شاید بتوانید حدس بزنید که سوپ پیاز برای سرماخوردگی چقدر مفید خواهد بود. در فصل پاییز و زمستان و با سرد شدن هوا، تهیه و مصرف این سوپ خوشمزه و پر خاصیت را به شما توصیه می کنیم. سوپ پیاز به سبک های گوناگونی تهیه می شود. سوپ پیاز ایتالیایی و سوپ پیاز فرانسوی از سبک های محبوب و پر طرفدار می باشند. همین طور ما ایرانی ها سوپ پیاز را به روش خاص و سنتی خودمان تهیه می کنیم. که سوپ پیاز ایرانی با اضافه کردن سبزی های تازه و معطر بسیار خوشمزه می باشد. ما در این مطلب قصد داریم طرز تهیه سوپ فرانسوی اصل را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای سوپ پیاز فرانسوی
- کره ۶۰ گرم
- روغن زیتون ۲ قاشق غذا خوری
- پیاز خرد شده ۱ کیلوگرم
- شکر ۲ قاشق چای خوری
- آرد ۲ قاشق غذا خوری
- آب گوشت ۴ فنجان
مواد لازم برای نان پنیری سوپ پیاز فرانسوی
- نان باگت ۱۲ برش
- سیر له شده ۱ حبه
- پنیر سوئیسی رنده شده (پنیر سفید ورقه ای) ۱ فنجان
- روغن زیتون به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی
روغن زیتون و کره را در یک قابله داغ کنید. پیاز را اضافه کنید و برای ۴۰-۵۰ دقیقه بپزید تا پیازها به خوبی نرم شوند. بعد شکر را اضافه کنید و با هم مخلوط کنید و برای ده دقیقه دیگر بپزید تا پیازها کاراملی بشوند.آرد را اضافه کنید و برای دو دقیقه دیگر هم بپزید، آب گوشت و ۲ فنجان آب دیگر را هم اضافه کنید زیر ظرف را کم کنید و بگذارید برای ۱۵ دقیقه دیگر هم بپزد.
فر را قبلا تا دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید. هردو طرف نان را روغن بمالید یا اسپری کنید و سیر بمالید. نان ها را ۱۰-۱۲ دقیقه در فر بپزید تا طلایی شوند سپس از فر خارج کنید روی آن ها پنیر بریزید و بگذارید ۳-۴ دقیقه حرارت بدهید تا پنیرها آب شوند.سوپ را در کاسه های مناسب بکشید و با نان پنیری سرو کنید.
مواد لازم سوپ پیاز فرانسوی روش دوم
- پیاز متوسط ۶ عدد
- نان باگت ۱ عدد
- استاک ۸ پیمانه
- کره ۳ قاشق سوپ خوری
- نمک ۱ قاشق چای خوری
- آرد ۳ قاشق سوپ خوری
- فلفل سیاه به اندازه لازم
- شکر نصف قاشق چای خوری
- روغن زیتون ۲ قاشق سوپ خوری
- پنیر چدار یا پارمیزان به اندازه لازم
طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی روش دوم
ابتدا پیازها را پوست میگیریم سپس میشوییم و آنها را با چاقو از وسط نصف میکنیم و هر دو قسمت برش زده پیاز را روی تخته میگزاریم اول یک نصف از پیاز را خرد میکنیم و سپس نصف دیگر آن را،به این صورت که با یک دست پیاز را میگیریم و در دست دیگر چاقو را و نوک تیز چاقو را روی پیاز میکشید و به صورت ورقه ورقه برش میزنید تا نیمه پیاز تمامش خرد شود و سپس نصف دیگر پیاز را نیز به همین شکل ورقه ورقه ای خرد میکنیم که اگر دقت کنید میبینید پیاز های خرد شده شبیه نیم دایره شده اند.
از زیاد شدن پیاز ها نگران نباشید شما باید حداقل ۶ پیمانه پیاز ورقه شده داشته باشید. سپس یک تابه را روی شعله کم گاز میگذاریم و روغن زیتون را داخل آن میریزیم،وبعد کره را به آن اضافه کرده و صبر میکنیم تا کره کاملا آب شود و بعد پیاز را به مواد می افزاییم و با یک قاشق پیاز را تفت میدهیم تا کاملا با روغن زیتون و کره آغشته شود و در تابه را میگذاریم و حرارت شعله را کم میکنیم تا به مدت ۱۵ دقیقه پیازها خوب پخته و نرم شوند.پس از گذشت ۱۵ دقیقه در تابه را برمیداریم و نمک و فلفل سیاه و شکر را اضافه میکنیم و با قاشق تفت میدهیم و زیر شعله را کم کنید و اجازه دهید به مدت تقریبا ۵۰دقیقه پیاز با مواد همچنان بپزد و گه گاه مواد را هم بزنید. به هیچ عنوان در تابه را نگذارید چون ممکن است پیاز ها بسوزد.
زمانی که مشاهده کردیم پیاز ها نزدیک است که کاراملی بشوند،قابلمه را روی حرارت کم شعله میگذاریم و استاک رو که یا از قبل آماده خریده ایم و یا در منزل آماده کرده ایم را داخل قابلمه میریزیم و صبر میکنیم تا گرم شود. (استاک مرغ ،سبزیجات و یا گوشت هر کدام که ذائقه تان دوست دارد)
حال به مواد و پیاز کاراملی شده داخل تابه آرد را میفزایم و با هم مخلوط میکنیم بمدت ۱ دقیقه تفت میدهیم و زیر شعله قابلمه را خاموش میکنیم و استاک را به مواد داخل تابه اضافه میکنیم و شعله را زیاد کرده و تامل میکنیم تا مواد سوپ جوش بیاید.
سپس زیر شعله را کم میکنیم تا بمدت تقریبا ۱ ساعت سوپ خوب بپزد و جا بیفتد.پس از گذشت ۱ساعت کمی از سوپ را بچشید تا اگر نمک یا فلفل آن کم بود به آن اضافه کنید. یک عدد نان باگت را از عرض برش بزنید تا قطری به اندازه نان تست به شما بدهد
سپس آن را در تستر تست کنید و یا اینکه میتوانید از خود نان تست که در تستر تست شده است استفاده کیند ولی طعم نان باگت تست شده بهتر است. سوپ آماده شده را در کاسه های کوچک با عمق زیاد میریزیم
(توجه داشته باشید که کاسه باید تحمل دمای فر را داشته باشد)و یک عدد از نان باگت تست شده را روی کاسه سوپ میگذاریم و روی نان را پنیر رنده شده چدار یا پارمیزان میریزیم و فر را روشن میکنیم تا گرم شود و کاسه های سوپ را در سینی میچینیم و داخل فر میگذاریم و صبر میکنیم تا پنیر کاملا آب شودو سپس بیرون میاوریم و یا اگر تمایل دارید پنیر برشته شود میتوانید درجه فر را زیاد کنید تا برشته شود و بعد کاسه سوپ ها را خارج کرده و پس از کمی خنک شدن این سوپ دلپذیر را نوش جان کنید.