بهار فصل گیاهانی مفید است که مدت کوتاهی مهمان سفرهای ما هستند پس تا فرصت هست از یکی از سبزیجات پرخاصیت و در دسترس، ریواس، استفاده کنید.
ریواس یک سبزی پرخاصیت بهاری است که با تحریک ترشح انسولین، قند خون را تنظیم می کند و با تنظیم ترشح صفرا جذب چربی را در بدن سروسامان می دهد. دکتر الهام اختری، متخصص طب سنتی با ذکر این نکات افزود: «مصرف ریواس در افرادی که افزایش حرارت بدن دارند و مبتلا به آکنه و دمل هستند، همچنین افرادی با کبد چرب عالی است.»
آنتی اکسیدان فراوان این گیاه خواص ضدالتهابی دارد و برای درمان آفت های دهانی هم خوب است. این سبزی بهاری به دو شکل خورش و شربت ساخته می شود و فیبر و پتاسیم فراوان آن به سیستم گوارش و فشار خون کمک می کند. تا آنجا که هزاران سال قبل در چین به عنوان دارویی گیاهی کاربرد داشته است.
گل، برگ و بذر این گیاه سمی است و نباید خورد، از ریشه آن در ساخت رنگ مو استفاده می شود، اما با خیال راحت، ساقه آن را با گوشت خورش کنید یا با کرفس آب بگیرید و به عنوان شربتی بهاری بنوشید. وقتی این گیاه را خریدید کافی است ساقه ها را جدا کنید، بشویید، پوست بکنید و دست به کار شوید.