مانتی یکی از غذاهای سنتی ترکمنی است که در کشور ترکیه نیز طبخ می شود و مواد اصلی آن خمیر و گوشت هستند.
اغلب کدبانوها به پختن غذاهای فرنگی علاقه مند هستند اگر شما نیز به پخت غذاهای فرنگی علاقه مند هستید بهتر است مانتی ترکیه ای را که از انواع غذاهای فرنگی با طعم متفاوت است در برنامه غذایی تان قرار دهید.برای ساخت این غذا ابتدا خمیر آن را باید تهیه کنید و بعد از آماده شدن خمیر می توانید این غذای خوشمزه را بپزید.بورک و مانتی از انواع غذاهای پرطرفدار و محبوب هستند و اگر شما تمایل دارید در منزل انواع غذاهای فرنگی را بپزید بهتر است از پخت این دو غذای لذیذ و خوش طعم غافل نشوید.
مواد لازم مانتی ترکمنستانی
- دو پیمانه آرد
- ½ قاشق چایخوری نمک
- دو عدد تخم مرغ
- ½ قاشق چایخوری آب
- دو عدد پیاز
- 200 گرم گوشت چرخ کرده
- نمک و فلفل به میزان لازم
- سه قاشق غذاخوری روغن
- سس تای (فلفل و سیر)
طرز تهیه مانتی ترکمنستانی
آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و سپس به آن تخم مرغ و آب را اضافه کرده و خوب به هم بزنید و سپس آب بیشتری اگر نیاز داشت به آن اضافه کنید تا زمانی که خمیری شکل شود روی آن را بپوشانید و به مدت سی دقیقه کنار گذارید.پیاز را خرد کرده و با گوشت و نمک و فلفل مخلوط کنید. خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده و روی سطحی آرد ریخته و خمیررا روی آن پهن کنید تا لایه ای نازک ایجاد شود.مربع های به اندازه ۵ سانتی متری برش دهید. دو قاشق چایخوری از گوشت را داخل این خمیر قرار دهید و خمیر را از بالا همانند شکل ببندید.آن رو با کمی آرد آغشته کنید تا چسبناکی آن از بین برود. درون ظرفی آب و نمک ریخته تا به جوش آید سپس مانتی را درون آن ریخته به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزد و سپس آبکش کنید. آن را درون بشقاب ریخته و با سس تای سرو نمایید.