فالوده یا پالوده از خوردنیهای ایرانی و از نوع دسر است. پالوده، نوعی دسر یخی ایرانی است که با قرار دادن رشتههای باریک نشاسته در محلول آب و شکر تهیه میشود. طرز تهیه فالوده شیرازی در خانه را با ما بیاموزید.
فالوده شیرازی که معرف حضورتان هست. مطمئنا همه بارها آن را امتحان کرده و طعم عالی اش را چشیده اید، حال چه با بستنی سنتی زعفرانی، چه با آبلیمو یا شربت آلبالو. اما این دسر خنک و خوشمزه را میتوانید در خانه هم به راحتی تهیه کنید. البته برای تهیه فالوده در منزل باید از قبل برنامه ریزی کنید چون شیره آن باید 4-5 ساعت در فریزر بماند. در ضمن رشته فالوده را باید از قبل آماده داشته باشید. این رشته ها را میتوانید به راحتی از فروشگاه لوازم قنادی خریداری کنید. در ادامه طرز تهیه فالوده شیرازی خوش عطر و خوشمزه را برای شما توضیح میدهیم.
فالوده چیست ؟
فالوده یا پالوده از دسر های سنتی ایرانی است. که از قدیم الایام به روش های سنتی تهیه میشد و در روز های گرم تابستانی طرفداران بسیاری داشت. دسر پالوده از قرار دادن رشته های باریک نشاسته در محلول آب و شکر تهیه می شود. پالودۀ شیراز و کرمان و یزد بسیارمعروف هستند.پالودۀ شیرازی را معمولاً با یک نوع چاشنی مانند آب لیمو، عرقیاتی چون نسترن یا شربت آلبالو و پالودۀ یزدی و کرمانی را با گلاب و نعناع یا شربتی بنام شیره (آب و شکر تغلیظ شده) مخلوط کرده و مصرف می کنند. نام درست این خوراکی «پالوده» است، اما در نتیجۀ تأثیر زبان عربی بر زبان فارسی، به صورت «فالوده» تلفظ می شود. امروز فالوده با دستگاه های ویژه با سرعت بسیار زیادتر و راحت تر تهیه می شود.
مواد لازم برای فالوده با رشته آماده
- رشته برنجی چینی یا همان نودل: ۱ بسته (از فروشگاه های زنجیره ای یا سوپر مارکت ها تهیه کنید)
- آب: ۲ لیوان فرانسوی دسته دار
- گلاب: ¼ لیوان فرانسوی دسته دار
- شکر: ۱ و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
روش تهیه فالوده با رشته آماده
در طرز تهیه فالوده شیرازی در خانه شهد فالوده را درست کنید. برای این کار شکر و آب را در یک قابلمه بریزید و روی شعله زیاد گاز بگذارید. وقتی این محلول به جوش آمد شعله گاز را کم کنید. اجازه دهید شربت فالوده شیرازی برای مدت ۵ دقیقه با شعله ملایم بجوشد. در این مدت مرتب شربت را هم بزنید تا شکر در آب حل شود و یک شهد غلیظ به دست بیاورید. سپس گلاب را به شهد اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید. شهد را داخل یک ظرف یا کاسه بریزید و صبر کنید تا کمی خنک شود. وقتی این شهد در دمای محیط خنک شد به مدت ۴ تا ۶ ساعت آن در فریزر بگذارید تا یخ بزند.
برای این که فالوده زعفرانی داشته باشید می توانید در صورت دلخواه به شهد در حال درست شدن مقداری زعفران دم کرده هم اضافه کنید. بعد از حدود ۴ ساعت که شربت یخ زد آن را از فریزر خارج کنید و با چنگال هم بزنید و دوباره در فریزر قرار دهید. این کار موجب می شود تا شربت شما حالت فالوده ای پیدا کند و به صورت کامل یخ نزند.
در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و رشته چینی را به ۲ یا چهار تکه تقسیم کنید و در آن بریزید تا به مدت ده دقیقه در آب جوش روی شعله ملایم گاز نرم شود. سپس آن ها را مثل ماکارونی زیر آب سرد آبکش کنید. شهد یخ زده را بعد از شش ساعت از فریزر بیرون بیاورید. با یک قاشق چوبی شهد یخ زده را بخراشید و حالت پوره کنید.
در این مرحله از طرز تهیه فالوده شیرازی با رشته آماده در یک ظرف فلزی ابتدا یک لایه رشته بریزید و روی آن یک لایه پوره شهد یخ زده بگذارید. به همین ترتیب عمل کنید تا به لایه آخر برسید. لایه آخر باید پوره شهد یخ زده باشد. ترکیب فوق را به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر بگذارید سپس به آرامی با هم ترکیب کنید و در ظرف های مناسب سرو کنید. فالوده شیرازی را معمولاً با آبلیمو یا شربت آلبالو و بستنی سرو می کنند.