آیس لته یا آیس لاته یک قهوه سرد پرطرفدار است که سطح انرژی شما را در طول روز بالا خواهد برد. این نوشیدنی با کارمل طعمی بی نظیر دارد.
آیس لته یا آیس لاته یک قهوه سرد پرطرفدار است که معمولا آن را برای شروع یه بعدازظهر پرانرژی سرو می کنیم. می تواینم برایی طعم دار کردن این قهوه سرد از سیروپ یا سس کارامل استفاده کنیم.
مواد لازم برای آیس لاته کاراملی
- قهوه اسپرسو 1 قاشق چایخوری
- شکر یک قاشق چایخوری
- آب جوش یک فنجان
- یخ مکعبی نصف فنجان
- شیر سرد یک فنجان
- سس کارامل به مقدار لازم
روش تهیه آیس لاته کاراملی
ابتدا باید قهوه اسپرسو را دم کنیم برای این منظور از ساده ترین وسیله یعنی شیرجوش استفاده می کنیم، قبل از هر کاری مقداری آب داخل یک کتری ریخته و کتری را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید و قل بزند. یک قاشق چایخوری قهوه اسپرسو آسیاب شده را داخل یک شیرجوش بریزید و سپس یک قاشق چایخوری شکر را هم به آن بی افزایید. منتظر بمانید تا آب درون کتری قل بزند، پس از رسیدن آب به نقطه جوش گاز را خاموش کنید و یک فنجان از آب جوش را به شیرجوش حاوی قهوه اسپرسو و شکر اضافه کنید؛ مواد را با یک قاشق هم بزنید تا شکر حل شود. توجه داشته باشید که میزان شیرین بودن نوشیدنی شما کاملا به ذائقه شما بستگی دارد می توانید مقدار شکر را کم تر یا بیشتر کنید.
مجددا شعله کوچک گاز را روشن کنید، شیرجوش را روی گاز با حرارت بسیار کم قرار دهید و اجازه دهید 15 ثانیه روی حرارت بماند، سپس گاز را خاموش کنید، قهوه اسپرسو را داخل یک لیوان ریخته و اجازه دهید تا قهوه به همین حالت بماند. (نباید بگذارید قهوه بجوشد همان مدت زمان 15 ثانیه قراردادن آن بر روی حرارت ملایم کافی است) اجازه دهید تا قهوه اسپرسو آماده شده کاملا سرد شود و بعد آن را مورد استفاده قرار دهید.
نصف فنجان یخ خرد شده یا یخ های مکعبی کوچک را داخل یک لیوان مخصوص نوشیدنی بریزید(لیوان های مخصوص نوشیدنی کافی شاپ ها معمولا بزرگ بوده و گنجایش بیشتری دارند).حالا مقداری سس کاراملی روی یخ ها بریزید می توانید برای زیبا تر شدن نوشیدنی از سس کارامل روی دیواره لیوان هم بچکانید.
اکنون شیر سرد را به آرامی به لیوان اضافه کنید(شیر را همان لحظه از یخچال خارج کرده و مورد استفاده قرار دهید)، و در آخر قهوه سرد شده را هم به آرامی روی شیر سرد درون لیوان بریزید، اکنون آیس لاته کاراملی شما آماده است و می توانید یک نی را هم داخل لیوان قرار دهید. نوش جان
شیر و قهوه را به آهستگی به لیوان اضافه کنید تا مرز بین مایعات مشخص باشد، این روش سبب زیبایی ظاهری آیس لاته کاراملی شما می شود.برای خوش عطر شدن این نوشیدنی می توانید یک قطره عصاره وانیل به شیر سرد اضافه کنید. برای تزیین این نوشیدنی می توانید روی آن یک شکوفه خامه اسپری کنید و با پودر کاکائو و یا دارچین همراه کنید.سعی کنید از شیر پرچرب استفاده کنید تا نوشیدنی شما خوشمزه تر شود.