فریتاتا یک غذای ایتالیایی است که میتوانید آن را با هر چیزی که دم دست دارید درست کنید. فریتاتا انواع بسیار گوناگونی دارد و به آن پیتزای تخم مرغی هم میگویند.میتوانید یک فریتاتای کاملا گیاهی درست کنید یا اینکه گوشت چرخکرده یا ماهی هم به آن اضافه کنید، یا اصلا فریتاتایی درست کنید که ترکیبی از هر سه باشد!
فریتاتا از غذاهای ایتالیایی پرطرفدار می باشد که با ذائقه و طبع غذایی ایرانی ها نیز هماهنگ است و می توان آن را در وعده های غذایی مختلف سرو نمود.فریتاتا تقریبا نوعی املت ایتالیایی است و غذایی است بر پایه تخم مرغ . معمولا با حرارت ملایم و در فر پخته می شود . شباهت زیادی با کیش دارد و به طور سنتی با پنیر ، سبزیجات ، تره بار و پاستا و گوشت پر می شود. می توان گفت فریتاتا غذایی شبیه به کوکوی ایرانی است با این تفاوت که کوکو سرخ می شود و فریتاتا در فر پخته می شود.
مواد لازم برای تهیه فریتاتا
- سیب زمینی 2 عدد
- پیاز 1 عدد
- گوجه فرنگی 2 عدد
- ذرت پخته نصف پیمانه
- نخود فرنگی پخته نصف پیمانه
- تخم مرغ 4 عدد
- سینه مرغ 200 گرم
- روغن مایع مقدار کافی
- نمک فلفل زردچوبه مقدار کافی
- سیر 2 حبه
- پنیر پیتزا مقدار کافی
- فلفل دلمه ای زرد 1/2 عدد کوچک
- فلفل دلمه قرمز 1/2 عدد کوچک
- فلفل دلمه سبز 1/2 عدد کوچک
طرز تهیه فریتاتا
فریتاتا را می توان بعنوان صبحانه و یا برای شام با نان میل کرد. معمولا فریتاتا در فر درست می شود و ان را برخلاف کوکو و املت ایرانی در روغن سرخ نمی کنند. ضمنا برای خوشمزه تر شدن بهتر است کلیه اجزای این غذا در روغن سرخ شوند و پخته شوند و بعد استفاده شوند.
ابتدا و برای شروع 2 عدد سیب زمینی را با اب می شوریم و انها را پوست می کنیم.سپس با چاقو سیب زمینی ها را به صورت ریز و نگینی خرد می کنیم. در ادامه داخل یک تابه را روغن مایع و یا کره می ریزیم و وقتی روغن خوب داغ شد، سیب زمینی ها را در روغن تفت می دهیم و سرخ می کنیم و کمی نمک و فلفل به سیب زمینی سرخ شده می زنیم.
سپس در ادامه در این مرحله، 1 عدد پیاز را شسته و ان را پوست می کنیم و سپس پیاز را به صورت نگینی و ریز خرد می کنیم و داخل یک ماهی تابه در روغن ان را تفت می دهیم تا سبک و کم حجم شود.
سپس در ادامه در این مرحله، نصف، 3 عددفلفل دلمه ای سبز و زرد و قرمز را شسته و ان را خیلی ریز خرد می کنیم سپس فلفل ریز شده را به تابه حاوی پیاز اضافه می کنیم و در تابه تفت می دهیم . سپس نمک و فلفل و زردچوبه را نیز به مقدار کافی به انها اضافه می کنیم
سپس 2 عدد گوجه فرنگی را نیز ریز می کنیم و گوجه های خرد شده را نیز داخل تابه فلفل دلمه و پیاز می ریزیم و با انها تفت می دهیم.
سپس در ادامه در این مرحله نخود فرنگی و ذرت پخته شده را به تابه حاوی فلفل دلمه و گوجه فرنگی و پیاز اضافه می کنیم و با ان مخلوط می کنیم و سپس سیب زمینی سرخ شده در مراحل قبل را نیز با انها مخلوط می کنیم و انها را خوب هم می زنیم.
سپس در ادامه در این مرحله 200 گرم سینه مرغ را داخل یک قابلمه همراه با 2 حبه سیر و نمک و فلفل اب پز می کنیم و سپس وقتی مرغ پخت، ان را ریش ریش می کنیم و به مواد داخل تابه در مرحله قبل اضافه می کنیم و با اناه مخلوط می کنیم.
سپس در ادامه در این مرحله 4 عدد تخم مرغ را داخل یک ظرف می ریزیم و زرده و سفیده انها را با چنگال قاطی می کنیم. سپس تخم مرغ همزده را به مواد داخل تابه در مرحله قبل اضافه می کنیم و تخم مرغ را روی مواد می ریزیم و درب تابه را می بندیم و منتظر می شویم تخم مرغ ببندد.
سپس در صورت تمایل کم پنیر پیتزا روی غذا می ریزیم و ان را داخل فر برای 3 دقیقه و طلایی شدن روی غذا می گذاریم . اکنون غذای ما حاضر است. ان را در ظرف مناسب می ریزیم و برای وعده غذایی شام با نان و یا صبحانه می خوریم.