از ماه مه تا به امروز، بیش از ۲۱ هزار مورد ابتلا به آبله میمونی در نزدیک به ۸۰ کشور گزارش شده است و حدود ۷۵ مورد مرگ مشکوک در آفریقا که بیشتر در نیجریه و کنگو بوده گزارش شده است.
کارشناسان بر این باورند با رقابت کشورهای ثروتمند برای تامین واکسن آبله میمونی شاهد تکرار وضعیتی خواهیم بود که در مورد همه گیری کووید-۱۹ اتفاق افتاد.
مقامات بهداشت عمومی هشدار میدهند که اقدامات کشورهای ثروتمند برای خرید مقادیر قابل توجهی واکسن آبله میمونی میتواند میلیونها نفر را در برابر نسخه خطرناکتر این بیماری مصون نسازد و خطر سرایت مداوم ویروس به انسان تداوم پیدا کند. تامین واکسن آبله میمونی در کشورهای ثروتمند در حالیست که در آفریقا مقدار کافی از واکسن وجود ندارد.
منتقدان نگران هستند که مشکلات فاجعه بار نابرابری در طول همهگیری کروناویروس تکرار شود.
یکی از اساتید دانشگاه اموری در ایالات متحده گفت: اشتباهاتی که در دوران همهگیری کووید-۱۹ مشاهده کردیم در حال تکرار هستند.
در حالیکه کشورهای ثروتمند، میلیونها دُز واکسن را برای جلوگیری از شیوع آبله میمونی در مرزهای خود سفارش دادهاند، هیچ یک از آنها برنامهای برای اشتراک دُزهای واکسن با آفریقا که با شکل کشندهتری از آبله میمونی نسبت به غرب مواجه هستند، اعلام نکردهاند.
به گزارش مدیکال اکسپرس، از ماه مه تا به امروز، بیش از ۲۱ هزار مورد ابتلا به آبله میمونی در نزدیک به ۸۰ کشور گزارش شده است و حدود ۷۵ مورد مرگ مشکوک در آفریقا که بیشتر در نیجریه و کنگو بوده گزارش شده است.
روز جمعه، برزیل و اسپانیا مرگ ناشی از این بیماری را گزارش کردند که اولین مواردی است که در خارج از آفریقا ثبت شده است.