نتیجه پژوهشی ۲۰ساله نشان داده که نشاسته موجود در موز نارس میتواند میتواند خطر ابتلا به برخی سرطانها را تا بیش از ۶۰ درصد کاهش دهد. این نوع نشاسته همراه با موز در جو، غلات، ماکارونی، برنج، نخود و لوبیا نیز یافت میشود.
نشاسته موجود در موز سبز می تواند خطر ابتلا به برخی سرطان ها را تا بیش از ۶۰ درصد کاهش دهد.
به نقل از یورونیوز، اگر دوست دارید موزتان کمی سبز باشد ممکن است فواید غیر منتظره ای برای سلامتی تان داشته باشد. نتیجه پژوهشی ۲۰ساله نشان داده که نشاسته موجود در موز نارس می تواند می تواند خطر ابتلا به برخی سرطان ها را تا بیش از ۶۰ درصد کاهش دهد.
این نوع نشاسته همراه با موز در جو، غلات، ماکارونی، برنج، نخود و لوبیا نیز یافت می شود.
این مطالعه که توسط متخصصان دانشگاه های نیوکاسل و لیدز انجام شد و نتیجه آن در در مجله تحقیقات پیشگیری از سرطان منتشر شده می تواند تاثیرات مهمی بر کاهش سرطان ها در قسمت بالایی روده داشته باشد که به گفته پزشکان تشخیص آن دشوار است.
در طول انجام این پژوهش شرکت کنندگان در مطالعه دوزی از نشسته موز به نام «نشسته مقاوم» را مصرف کردند که معادل آن مقداری است که شما از خوردن موزی که خیلی نرسیده و هنوز کمی سبز است دریافت می کنید.
حدود ۱۰۰۰ بیمار مبتلا به سندرم لینچ یک اختلال ارثی که خطر ابتلا به سرطان را به ویژه در روده بزرگ افزایش می دهد دوز نشاسته را به طور متوسط در دو سال دریافت کردند. این مطالعه نشان داد که در حالی که نشاسته روی سرطان روده تاثیر نمی گذارد، اما بیش از نیمی از شیوع سرطان ها را در سایر قسمت های بدن کاهش می دهد.
این اثر خاص در سرطان های دستگاه گوارش فوقانی (GI) از جمله سرطان های اگزوفاژ، معده و پانکراس وجود داشت. تاثیر مصرف این مکمل به مدت ۱۰ سال پس از متوقف کردن بیماران از مصرف آن آشکار شد.
«جان ماترز» استاد تغذیه انسانی در دانشگاه نیوکاسل که در این مطالعه نقش داشته می گوید: «ما دریافتیم که نشاسته مقاوم بیش از ۶۰ درصد سرطان ها را کاهش می دهد. این اثر در قسمت فوقانی روده آشکار بود. دوز مورد استفاده در آزمایش معادل خوردن موز روزانه است: پی از آن که خیلی رسیده و نرم شوند نشاسته ای در موز که در برابر تخریب مقاومت می کند و به روده می رسد که می تواند نوع باکتری هایی را که در آنجا زندگی می کنند تغییر دهد. نشاسته مقاوم به عنوان یک مکمل پودر قابل مصرف است و به طور طبیعی در نخود فرنگی، لوبیا، جو و سایر غذاهای نشاسته ای یافت می شود».
نشاسته مقاوم باکتری های خوب روده را تغذیه می کند
نشاسته مقاوم نوعی کربوهیدرات است که برخلاف اکثر کربوهیدرات ها در روده کوچک هضم نمی شود.
در عوض، نشاسته مقاوم در روده بزرگ تخمیر می شود و باکتری های سالم روده را تغذیه می کند. پروفسور «ماترز» می گوید او و همکاران اش فکر می کنند که نشاسته مقاوم ممکن است با کاهش میزان اسیدهای صفراوی در روده که به DNA آسیب می زند و در نهایت باعث سرطان می شود رشد سرطان را کاهش دهد. او با این وجود هشدار داد که برای تایید این موضوع به انجام مطالعات بیش تری نیاز است.
پروفسور «تیم بیشاپ» از دانشکده پزشکی لیدز که در انجام این پژوهش نقش داشته نیز می گوید: «نتایج هیجان انگیز هستند، اما بزرگی اثر محافظتی در دستگاه گوارش فوقانی غیرمنتظره بود. بنابراین، تحقیقات بیشتری برای تکرار این یافته ها مورد نیاز است».
مطالعات پیشین که به عنوان بخشی از همین مطالعه انجام شده بود نشان داد که آسپرین خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد مطالعه طولانی مدت نشان می دهد که «مزایای آن واضح است.»
در فاصله سال های ۱۹۹۹ تا میلادی نزدیک به ۱۰۰۰ شرکت کننده در این مطالعه شروع به مصرف نشاسته مقاوم به شکل پودر یا دارونما به طور روزانه به مدت دو سال کردند.
در دوره پیگیری، تنها ۵ مورد جدید سرطان دستگاه گوارش فوقانی در میان ۴۶۳ شرکت کننده ای که نشاسته مقاوم مصرف کرده بودند در مقایسه با ۲۱ مورد در میان ۴۵۵ نفری که دارونما مصرف می کردند وجود داشت.
پروفسور سر «جان برن» می گوید: «زمانی که بیش از ۲۰ سال پیش مطالعات را شروع کردیم فکر کردیم که افرادی که دارای استعداد ژنتیکی سرطان روده بزرگ هستند می توانند به ما کمک کنند تا آزمایش کنیم که آیا می توانیم خطر ابتلا به سرطان را با آسپرین یا نشاسته مقاوم کاهش دهیم یا خیر. بیماران مبتلا به سندرم لینچ در معرض خطر بالایی هستند، زیرا احتمال ابتلا به سرطان در آنان بیش تر است. بنابراین، دریافتیم که آسپرین می تواند خطر سرطان روده بزرگ و نشاسته مقاوم خطر ابتلا به سایر سرطان را به میزان نصف کاهش دهند».
او می گوید بر اساس نتایج این پژوهش موسسه ملی بهداشت و مراقبت عالی بریتانیا (NICE) اکنون آسپرین را برای افرادی که در معرض خطر ژنتیکی بالای سرطان هستند توصیه می کند. او می افزاید: «مزایای آن واضح است. آسپرین و نشاسته مقاوم کار می کنند».