وقتی کودک مبتلا به اسهال می شود میزان و دفعات اجابت مزاج او افزایش می یابد . به خصوص دفع آب سدیم و پتاسیم بدن بسیار زیاد می شود . بنابراین برای جلوگیری از خطر کم آبی و مرگ کودکان باید آب و مایعات و غذای بیشتری به کودک بدهیم. برخی تصور می کنند که غذا خوردن برای کودک مبتلا به اسهال ضرر دارد در صورتی که اگر غذا به مقدار کم و در دفعات زیاد به کودک داده شود به هر حال مقداری از آن جذب می شود و کم کم دفعات اجابت مزاج او کمتر خواهد شد. دادن غذا باعث می شود کودک سریعتر بهبود پیدا کند.
در هنگام اسهال باید دفعات شیردهی به کودک که با شیر مادر تغذیه می شود را افزایش داد . به کودکان بالاتر از 6 ماه دادن غذاهایی مثل سوپ و آش ساده مفید است . همچنین برای جبران آب از دست رفته به کودک مبتلا به اسهال مایعات مثل آب ، چای کمرنگ و کم شیرینی ، دوغ و ORS بدهید . علاوه بر غذاهای آبکی ، غذاهای دیگر مثل کته نرم با گوشت ماهیچه یا مرغ مناسب هستند. به کودک نباید نوشابه و آبمیوه صنعتی بدهید چون اسهال کودک بدتر می شود . از غذاهایی که پتاسیم دارند مثل موز و اسفناج بیشتر استفاده کنید .(مصرف اسفناج برای کودکان از یک سالگی به بعد توصیه می شود) وقتی به کودک مبتلا به اسهال غذا می دهید دفعات مزاج او افزایش می یابد و برخی تصور می کنند که غذا خوردن برای کودک مبتلا به اسهال ضرر دارد در صورتی که اگر غذا به مقدار کم و دفعات زیاد به کودک داده شود جذب غذا بهتر خواهد بود.
اهمیت تغذیه در دوران نقاهت:
دوران نقاهت از زمانی شروع می شود که علائم بیماری به تدریج از بی رفته و بیمار رو به بهبود می رود . بر خلاف دوران بیماری که کودک بسیار بی اشتها است ، در دوران نقاهت به طور واضح اشتهای او بیشتر می شود . این زمان بهترین فرصت برای جبران وزن از دست رفته کودک در دوران بیماری است . باید حتما از این فرصت استفاده کردو به او غذای بیشتری بدهید.
به خاطر داشته باشید که در دوران نقاهت ، تعداد وعده های غذای کودک را بیشتر کنید ، در هر وعده غذا نسبت به قبل غذای بیشتری به کودک بدهید، غذای کودک را نسبت به قبل مقوی تر تهیه کنید ، انرژی غذای کودک را می توانید با افزودن یک قاشق مرباخوری کره یا روغن افزایش دهید.