گریه کردن نوزاد، یک اتفاق طبیعی می باشد و اما زمانیکه مدت زمان گریه نوزاد از مدت زمان عادی بیشتر می شود، می تواند عوارضی را در آن ایجاد کند.
آیا گریه طولانی مدت نوزاد برای او مضر است ؟
تجربه می گوید نوزادان زمانی که تنها هستند و از والدین خود دورند، دچار ترس و وحشت شده و گریه می کنند. واقعیت این است که هنگام گریه کردن، هورمون های آدرنالین و کورتیزول در بدن و مغز نوزادان ترشح می شود و در صورت ادامه دار بودن این وضعیت، سیستم عصبی آن ها متزلزل خواهد شد. آیا ممکن است نوزادانی که شب ها یا کلا در طول روز گریه می کنند دچار عوارض عصبی خطرناک و پیامد های مضر طولانی مدت شوند؟ در این قسمت به ارائه پاسخی علمی به این سوال خواهیم پرداخت.
عدم تعادل شیمیایی و هورمونی در مغز
تحقیقات نشان می دهد نوزادانی که به طور معمول از والدین خود دور هستند، دارای سطح بالا و غیر طبیعی هورمون استرس کورتیزول و همچنین میزان پایین هورمون رشد می باشند. این عدم تعادل بین هورمون های بدن باعث تضعیف رشد بافت عصبی در مغز، سرکوب رشد و متزلزل شدن سیستم ایمنی بدن خواهد شد.
محققان دریافتند که استرس شدید در اوایل زندگی می تواند سیستم های انتقال دهنده عصبی مغز را تغییر داده و باعث ایجاد تغییرات ساختاری و عملکردی در مناطقی از مغز شوند؛ همانند آنچه در بزرگسالان مبتلا به افسردگی مشاهده می شود.