افزودن چند قاشق غذاخوری دانههای غنی از مواد مغذی به وعدههای غذایی در طول روز میتواند به تقویت چربی سالم، فیبر، پروتئین و مواد مغذی در الگوی غذایی خود کمک کند.
متاسفانه چربی ها در حوزه تغذیه و سلامتی شهرت بحث برانگیز پیدا کرده اند. در دهه ۱۹۹۰ میلادی مردم تشویق می شدند تا هر زمانی که می توانند از چربی دوری کنند. از اواسط دهه ۲۰۰۰ میلادی چندین رژیم غذایی مد روز مانند رژیم کتو مصرف چربی کافی را تشویق کرده اند. با افزایش پژوهش ها بیش تر مشخص می شود که داشتن یک الگوی غذایی متعادل که شامل چربی های سالم، پروتئین ها و کربوهیدرات ها باشد کلیدی برای بهترین نتایج سلامتی است.
به گزارش فرارو به نقل از eatingwell، به طور خاص چربی ها یک درشت مغذی مهم هستند که به ما کمک می کنند از سلامت قلب خود محافظت کنیم خطر ابتلا به سرطان و زوال شناختی را کاهش دهیم و از وعده های غذایی خود احساس رضایت بیش تری داشته باشیم. با این وجود، نوع چربی هایی که انتخاب می کنید نیز اهمیت دارند.
دو نوع اصلی چربی در رژیم غذایی ما وجود دارد: چربی های اشباع و غیر اشباع. چربی های اشباع شده شامل منابع حیوانی مانند کره، گوشت خوک، لبنیات و گوشت قرمز است. این نوع چربی ها سفت تر و کمتر انعطاف پذیر هستند به این معنی که می توانند بیش تر در شریان های ما گیر کرده و در قلب مان سفت تر شوند.
چربی های غیراشباع شامل منابع گیاهی مانند روغن زیتون، روغن های گیاهی، آجیل، دانه ها و آووکادو هستند و هم چنین می توانند در ماهی های چرب مانند سالمون و تن یافت شوند. مشخص شده که این نوع چربی ها از قلب و سلامت کلی مان محافظت می کنند. فهرستی که در ادامه خواهد آمد به شما کمک می کند تا منابع سالم چربی را در درجه نخست از منابع غیر اشباع به وعده های غذایی خود بیافزایید.
دستورالعمل های رژیم غذایی در سالیان اخیر برای آمریکایی ها توصیه می کنند که ۲۰ تا ۳۵ درصد کالری روزانه با تمرکز بر منابع مغذی و محدود کردن مصرف چربی اشباع شده باشد. بیست و پنج درصد از یک الگوی غذایی ۲۰۰۰ کالری ۵۰۰ کالری یا تقریبا ۵۶ گرم چربی در روز خواهد بود. با هر گزینه، ۱۰ گرم چربی سالم به وعده های غذایی خود اضافه می کنید و این موضوع کمک می کند تا نزدیک به ۲۰ درصد نیاز های خود را به طرز خوشمزه ای برآورده سازید.