شیره انگور یا دوشاب مادهای بسیار مغذی و مقوی با طبع گرم است که خواص و فواید بینظیری برای سلامت بدن و بهبود بیماریها دارد. در این مطلب با فواید و خواص فوق العاده شیره انگور آشنا میشوید.
شیره انگور یا دوشاب مادهای بسیار مغذی و مقوی با طبع گرم است که خواص و فواید بینظیری برای سلامت بدن و بهبود بیماریها دارد. در این مطلب با فواید و خواص فوق العاده شیره انگور آشنا میشوید.
شیره انگور که در طب سنتی به آن دبس یا دوشاب میگویند، محصولی تهیه شده از آب انگور است. شیره انگور دارای ویتامینها و مواد معدنی فراوانی است و فواید زیادی برای سلامتی دارد.
طبع شیره انگور گرم وتر است و برای افراد سرد مزاج مفید است، مصلح دوشاب یا شیره انگور، تخم ریحان است.
فواید شیره انگور
با هم نگاهی خواهیم داشت به فواید شیره انگور که شامل:
تقویت سیستم ایمنی
شیره انگور دارای ویتامینهای A، B، C و املاحی چون آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم و کلسیم است و برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. شیره انگور به دلیل داشتن آنتی اکسیدان فراوان موجب افزایش گلبولهای سفید در بدن و بالا رفتن ایمنی بدن میشود و بدن را در برابر بیماریها محافظت میکند.
افزایش انرژی
شیره انگور با داشتن ویتامینها و مواد معدنی حیاتی و کالری بیشتری نسبت به انگور مصرف میزان کمی از آن باعث تأمین انرژی موردنیاز بدن میشود. همچنین شیره انگور دارای قند طبیعی فراوان بوده که این قند خیلی سریع در بدن حل شده و انرژی بدن را تأمین میکند.
رقیق شدن خون
شیره انگور به دلیل داشتن ماده ی معدنی پتاسیم سبب رقیق شدن خون و جلوگیری از حمله قلبی شده و به پیشگیری از بیماریهایی مانند آمبولی و رگهای واریسی کمک میکند.
درمان کم خونی
شیره انگور حاوی آهن و ویتامین B۱۲ است که نقش بسیار مؤثری را در خونسازی با افزایش سطح گلبول قرمز در بدن دارند به همین خاطر مصرف یک الی دو قاشق غذاخوری شیره انگور یک سوم از نیاز روزانه بدن به آهن را تأمین میکند و برای رفع کم خونی مفید است.
پیشگیری از سرطان و کاهش آثار شیمی درمانی
آنتی اکسیدانهای متنوع و فراوان شیره انگور از سرطانی شدن سلولهای بدن توسط رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند و سبب تحریک ترشح بیشتر و افزایش سطح گلبول سفید در بدن میشوند. دوشاب همچنین برای درمان عفونت و التهاب بسیار مؤثر است و آثار شیمی درمانی را کاهش میدهد.
تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر
قند طبیعی و ویتامینهای حیاتی شیره انگور موجب تقویت سلولهای مغزی و تامین انرژی فعالیت این سلولها میشود. همچنین شیره انگور به دلیل طبع گرم سبب بهبود عملکرد سلولهای مغزی شده و در تقویت حافظه و جلوگیری از پیری مغز نقش موثر دارد.
آرامش اعصاب و بهبود خلق و خو
منیزیم موجود در شیره انگور به متعادل شدن کلسیم موجود در رگهای عصبی و خونی کمک و باعث آرامش اعصاب و بهبود خلق وخو، افزایش نشاط و انرژی افراد دچار افسردگی میشود.
بهبود عملکرد گوارش
مصرف شیره انگور سبب پاکسازی روده و معده، دفع اوره از بدن شده و ضد نفخ است، به همین دلیل موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشود.
بازکنندگی مجاری کبد
شیره انگور سبب بازکنندگی گرفتگیها میشود به همین خاطر مصرف شیره انگور همراه با سرکه انگور برای جلوگیری از ایجاد انسداد در مجاری کبد توصیه میشود.
بهبود سرفه
شیره انگور اثر نرم کنندگی و ضدالتهابی در ناحیه حلق دارد و قرقره مخلوط شیره انگور و آب به افرادی که در فصل زمستان دچار التهاب حلق و سرفه میشوند، توصیه میگردد.
افزایش وزن و چاقی
کالری شیره انگور به دلیل قندی که در این ماده غذایی وجود دارد به نسبت زیاد است. هر ۱۰۰ گرم شیره انگور دارای ۳۲۹ کالری است بنابراین مصرف شیره انگور به افراد کم بنیه و لاغر برای چاق شدن و تأمین انرژی بدن توصیه میشود. مصرف زیاد این شیره به افراد چاق یا کم تحرک توصیه نمیشود.