«سهراه امینحضور، گاراژ حسینی» را آدرس سرراست نخستین سازمان اطفای حریق در تهران میدانند که در سال ۱۳۰۴ به دستور بوذرجمهری، نخستین شهردار تهران ایجاد شد؛ سازمانی که نخستین نمونه آن در کشور در برج آتشنشانی (امروزی) تبریز پایهگذاری شد و مدتها طول کشید تا مشابهش را به تهرانِ امروز بیاورند
علیرضا زمانی - پژوهشگر تهران قدیم - درباره نخستین ایستگاه آتشنشانی در تهران میگوید: تا قبل از ۱۳۰۴ در تهران ادارهای به نام اطفاییه که به صورت منسجم فعالیت کند، وجود نداشت، بلکه معمولا بخشهای نظامی در چنین مواقعی به کمک میآمدند. از سوی دیگر نیز آتشسوزی به آن معنا در تهران رخ نداده بود و احتمالا به همین دلیل به فکر ایجاد چنین پایگاهی نبودند.
او به وقوعِ یک آتشسوزی در نزدیکی کاخ گلستان در اواخر دوره قاجار اشاره و اظهار میکند: در آن زمان ساختمان وزارت امور خارجه در نزدیکی کاخ آتش گرفت و نیروهای نظامی نتوانستند کمک چندانی به خاموش کردن آن کنند و بسیاری از مدارک نظامی از بین رفت. فقط در این میان توانستند با ایجاد شکافی در سقف آن ساختمان را از دیگر ساختمانهای دولتی در منطقه ارگ جدا کنند.
زمانی با اشاره به مطرح شدن بحث ساخت بلدیه در تهران از دوره پهلوی اول میگوید: با انتخاب «بوذرجمهری» به عنوان شهردار تهران، اداره اطفاییه نیز در تهران و در گاراژ حسینی در سهراه امینحضور شکل میگیرد و یک فرد غیرایرانی به عنوان رییس آن معرفی میشود، حتی نخستین تجهیزات یعنی دو سه ماشین ساده آبپاش خریداری و چند نفر استخدام میشوند و به این صورت نخستین اداره آتشنشانی به نام اداره اطفاییه تهران شکل میگیرد.
به گفته این پژوهشگر، این اداره در مدت زمان کوتاهی یعنی حدود شش سال در «گاراژ حسینی» که در منطقه باربریهای تهران قرار داشت، فعال بود و در ۱۳۱۱ این اداره به محدوده قبرستان شمالی تهران در آن زمان منتقل میشود.