برخی مواد غذایی به سبب دیر هضم بودن و دارا بودن مواد مغذی بر اشتها تأثیر میگذارند و کمک میکنند که برای زمان طولانیتری سیر بمانید و حس گرسنگی را به حداقل برسانید.
برخی مواد غذایی حاوی مقدار زیادی آب هستند که این موضوع در افزایش حجم آنها (بدون افزایش کالری) در معده نقش دارد. این غذاها میتوانند معده را پر کنند و دیوارههای آن را بکشند؛ این اتفاق میتواند سیگنالهایی به مغز ارسال کند و بگوید شما سیر هستید. این مواد غذایی با حجم زیاد و کالری کمی که نسبت به وزن خود دارند، تأثیر زیادی در ایجاد حس سیری و سرکوب گرسنگی دارند.
پروتئین سیرکنندهترین درشت مغذی است که میتواند حس گرسنگی را کاهش دهد. به دلیل اینکه هضم پروتئین بیشتر طول میکشد، این ماده قادر است بیشتر از کربوهیدرات یا چربیها احساس سیری را در شما ایجاد و حفظ کند. این درشتمغذی بر سطح هورمونهایی که اشتها را تنظیم میکنند، تأثیر میگذارد.
فیبر هم نوعی کربوهیدرات است که به طور کامل توسط بدن هضم نمیشود؛ میتواند حجم غذا را افزایش دهد و تخلیه معده را کندتر کند. این ویژگیها باعث میشوند بدن برای مدت بیشتری احساس سیری داشته باشد. فیبر همچنین با تنظیم سطح قند خون، از افزایش و کاهش ناگهانی قند، که یکی از عوامل گرسنگی است، جلوگیری میکند.
با در نظر گرفتن این موضوع، مواد غذایی زیر را در برنامه غذایی خود بگنجانید تا حس گرسنگی را در طول روز به حداقل برسانید.
۱) بلغور جو دوسر
بلغور جو دوسر، به عنوان یک غلات کامل، سرشار از فیبر است. فیبر میتواند هضم و جذب کربوهیدراتها را کاهش دهد و از این طریق، سطح قند خون را ثابت نگه دارد و از افزایش و افت ناگهانی قند که میتواند باعث گرسنگی شود، جلوگیری کند.