سمبوسه انواع مختلفی دارد مثل سمبوسه سیب زمینی، سمبوسه گوشت، سمبوسه مرغ، سمبوسه پیتزایی و سمبوسه هندی که در این مطلب طرز تهیه سمبوسه مرغ را برای شما در نظر گرفته ایم.
سمبوسه یکی از غذاهای خوشمزه مخصوص جنوب ایران است که در حال حاضر در سراسر کشور به عنوان یک غذای محبوب و پر طرفدار شناخته میشود. عطر و طعم این غذای خوشمزه بیشتر به خاطر ادویهها و چاشنیهایی است که در طبخ آن مورد استفاده قرار میگیرد. سمبوسه معمولا در مهمانیها و تولدها هم بسیار مورد توجه قرار میگیرد، چون خیلی سریع آماده میشود و نسبتا غذای کم هزینهای است لذا معمولا پای ثابت مهمانیهای عصرانه و تولد است.
سمبوسه انواع مختلفی دارد مثل سمبوسه سیب زمینی، سمبوسه گوشت، سمبوسه مرغ، سمبوسه پیتزایی و سمبوسه هندی که در این مطلب طرز تهیه سمبوسه مرغ را برای شما در نظر گرفته ایم. برای تهیه سمبوسه مرغ از نان لواش، مرغ، سبزیجات معطر، فلفل سیاه و قرمز و برخی مواد دیگر استفاده میشود.
مواد اولیه سمبوسه مرغ و قارچ
سینه مرغ ۲ عدد
هویج کوچک ۱ عدد
ساقه کرفس ۱ ساقه
قرص استاک مرغ ۱ عدد
پیاز بزرگ ۲ عدد
فلفل دلمهای ۱ عدد
قارچ ورقهای شده ۱۵۰ گرم
گشنیز تازه ۱۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه به میزان لازم
فلفل قرمز به میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم
نان لواش به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
۱- نکات مربوط به مرغ
برای اینکه مرغ خوش طعمتر شود به جای آب آن را با استاک، ساقه کرفس، پیاز و هویج بپزید. استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوانها به همراه سبزیجات ساقهای و تعداد محدودی ادویه تهیه میشوند. استاک در انواع سوپ، سس و بسیاری از غذاهای دیگر مورد استفاده قرار گرفته و تاثیر بسیاری در طعم و مزه غذاها دارد میتوانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکتها خریداری کنید.
۲- نکات مربوط به پیاز
خیلی از اوقات که برای خریدن پیاز به بازارهای میوه و ترهبار میرویم در مغازه رنگهای مختلفی از پیازها را میبینیم بدون توجه به اینکه هر کدام از این پیازها مصارف مشخصی دارند آن را میخریم در واقع دم دستترین پیاز را انتخاب میکنیم غافل از اینکه ممکن است پیاز انتخاب شده برای مصرفی که در نظر داریم مناسب نباشد.
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز توضیح دهیم باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازها است شروع کنیم این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایم تری دارد از نظر کاربرد تقریبا مثل پیاز قرمز هست، میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه هست.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد، فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند بنابراین معمولا برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.
۳- نکات مربوط به فلفل دلمهای
همان طور که میدانید فلفل دلمهای سبزی پر خاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد به ویژه کودکان توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز میباشد که رنگ سبز آن طعم قوی تری دارد. فلفل دلمهای به دلیل مواد مغذی از جمله ویتامینی که دارد منشا درمان سرما خوردگی محسوب شده و همچنین برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و نیز رفع یبوست بسیار مفید است.
ته فلفل دلمه برجستگیهایی وجود دارد فلفل دلمههایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند ماده هستند فلفل دلمه ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد لذا برای تهیه انواع سالاد و خام خواری مناسبتر از فلفل نر است. فلفل دلمهای که سه برجستگی در زیر خود دارد نر است تخم کمتری دارد و تندتر است برای غذا پختن از آن استفاده میشود و در آشپزی کاربردیتر است و بر عکس فلفل دلمه ماده بعد از تفت و پختن اصلا تلخ نمیشود و خوشمزه باقی میماند.