نتیجه پژوهشی نشان داد که غذای جامد در مقایسه با غذای مایع به طور بارزی گرسنگی را کاهش میدهد. غذاهایی با گرانروی بالا به طور قابل توجهی در مقایسه با غذاهایی با گرانروی پایین باعث افزایش احساس سیری میشوند.
بنا بر پژوهش تازه دانشگاه لیدز، بافت موادغذایی بر احساس سیری ما اثر میگذارد و در نتیجه شاید به کسانی که در تلاش برای مبارزه با چاقی هستند کمک کند تا با کاهش غذای مصرفی وزن خود را کم کنند.
به گزارش بی بی سی، کاهش احساس گرسنگی با مهار اشتها و احساس سیری یکی از راههای رویارویی با مشکل اضافه وزن و چاقی است.
این پژوهش دریافته است که غذایی که جامد و دارای "گرانروی بالا" باشد در مقایسه با غذای مایع یا دارای "گرانروی پایین" که روان هستند، به طور آشکاری باعث کاهش احساس گرسنگی و ایجاد احساس سیری میشود. (بهتر است به جای آب سیب، سیب بخورید).
ما با افراد شرکتکننده در این پژوهش گفتگو کردیم و همچنین با کارشناسان دیگر تا دریابیم چگونه انتخاب مواد غذایی با بافت بیشتر میتواند به کاهش وزن کمک کند.
چه چیزی به ما احساس سیری میدهد؟
در توضیح اینکه چگونه بافت مواد غذایی میتواند بر احساس سیری ما اثر بگذارد، هلنا گیبسون مور از بنیاد تغذیه بریتانیا میگوید: "احساس سیری و فرونشاندن گرسنگی پس از صرف وعده غذایی بر اثر نشانههای گوناگونی در بدن ما از زمان مصرف ماده غذایی تا ورود آن به معده و هضم و جذب آن ایجاد میشود، این نشانههای سیری در واکنش به تجربههای حسی ما مانند شکل و بو و مزه و بافت غذا و نوشیدنی به وجود میآیند".
پژوهش چه بود؟