ممکن است قهرمان زندگی ما با افزایش سن و به تدریج دچار آلزایمر گردد. بیماری آلزایمر یا دیگر بیماریهای مربوط به زوال عقلی، باعث کاهش تدریجی قدرت حافظه، استدلال و تفکر میشوند. آلزایمر ۱۰ نشانه اولیه دارد که باید جدی گرفته شود و درصورت بروز هر یک از آن علائم در قهرمان زندگیمان به پزشک مراجعه کنیم:
علائم اولیهی آلزایمر
اختلال در زندگی روزمره به دلیل ضعف حافظه
یکی از شایعترین نشانههای آلزایمر در مراحل اولیه این بیماری فراموش کردن اطلاعاتی هست که تازه به خاطر سپرده شدهاند مثل تاریخها، وقایع مهم، فراموشی اسامی و قرارها. همچنین تکرار کردن چندباره یک سؤال ممکن است یکی از اتفاقاتی باشد که با بالا رفتن سن رخ میدهد، اما در صورت تکرار مداوم آن در قهرمان زندگیمان حتما باید به پزشک مراجعه کنیم.
مشکل در برنامهریزی یا حل مساله
بعضی از افرادی که به آلزایمر مبتلا میشوند، ممکن است در برنامهریزی، پیگیری برنامهها و کار کردن با اعداد دچار مشکل شوند. همچنین ممکن است قهرمان زندگی ما در اجرای یک دستورالعمل آشنا یا رسیدگی به قبوض ماهیانه با مشکل روبرو شود یا عدم تمرکز را تجربه کند و انجام کارها بیشتر از گذشته از او زمان بگیرد.
مشکل در تکمیل کارهای معمول
ممکن است قهرمان زندگی ما در اثر ابتلا به آلزایمر در انجام کارهای روزمره مانند رفتن به یک جای آشنا، تنظیم لیست خرید مواد غذایی مورد نیاز یا به یاد آوردن قوانین بازی یا ورزش مورد علاقهاش دچار مشکل شود و برای انجام کارهای ساده مثل تنظیم دمای ماکروویو یا پیدا کردن برنامهی تلویزیونی مورد علاقهاش از ما کمک بخواهد.
سردرگمی درباره زمان و مکان
فرد مبتلا به آلزایمر ممکن است تاریخ، فصل و برههی زمان کنونی خود را فراموش یا گاهی اوقات فراموش کند که کجاست یا چطور به آنجا آمده است. برای پیشگیری از مشکل گم شدن در فرد مبتلا به آلزایمر، بهتر است روی یک تکه کاغذ آدرس و شماره تلفن خودمان را بنویسیم و در جیب تمام لباسهای او بگذاریم.
اختلال در درک تصاویر و فواصل مکانی اشیا
یکی از نشانههای آلزایمر در برخی افراد مشکلات بینایی است که ممکن است به مشکل در حفظ تعادل یا دشوار شدن خواندن مطالب منجر شود. همچنین این مساله میتواند باعث اختلال در تشخیص فواصل و رنگها شده و حتی رانندگی را برای قهرمان زندگی ما دشوار کند.
مشکل پیدا کردن با کلمات حین صحبت کردن یا نوشتن
اگر قهرمان زندگی ما مبتلا به آلزایمر باشد ممکن است حین صحبت کردن با مشکلاتی از قبیل تکرار حرفها، عدم توانایی در ادامه مکالمه، فراموش کردن اسم اشیا یا به کار بردن اسامی غلط مواجه شود. مثلا ممکن است فرد مبتلا به آلزایمر به جای «پنجره» بگوید «در روی دیوار» یا به جای «ساعت دیواری» بگوید «ساعت مچی».
فراموشی جای اشیا و گم کردن آنها
آلزایمر میتواند قهرمان زندگی ما را در پیدا کردن اشیا و قرار دادن آنها در جای مناسب خودشان دچار مشکل کند و باعث شود قهرمانمان دیگران را به دزدی متهم کند. این مساله در مراحل پیشرفتهتر بیماری ظهور بیشتری پیدا میکند. در مواجهه با این مساله باید صبوری بیشتری به خرج بدهیم.
کنارهگیری از فعالیتهای کاری و اجتماعی
فرد مبتلا به آلزایمر ممکن است در برقراری ارتباط و ادامه مکالمه با دیگران دچار مشکل شود که این مساله باعث کنارهگیری و انزوای او از فعالیتهای اجتماعی و معاشرت با دیگران میشود.
تغییرات در خلق وخو و شخصیت
قهرمان زندگی ما ممکن است در اثر ابتلا به آلزایمر دچار حالتهایی مثل گیج شدن، شکاکی، افسردگی ، احساس ترس و اضطراب یا زود رنجی شود و در ارتباط با دوستان و اعضای خانواده به راحتی ناراحت و آزرده خاطر شود.
عدم توانایی در تصمیمگیری
آلزایمر باعث میشود قهرمان زندگی ما در قضاوت و تصمیمگیری دچار مشکل شود. این تصمیمگیری ممکن است در رابطه با مسائل مالی یا توجه به نظافت شخصی او باشد.
سخن پایانی:
آلزایمر میتواند بیماری آزاردهندهای برای قهرمان زندگی ما و چالشی کلافهکننده برای ما بهعنوان ابر قهرمان باشد. بیماریهای که تاکنون درمان قطعی برای آن پیدا نشده است اما میتوان سرعت پیشرفت آن را کاهش داد، به همین دلیل اگر هر کدام از علائم بالا را در قهرمان زندگی خود مشاهده کردیم برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنیم. با تشخیص زودهنگام آلزایمر میتوانیم علائم آن را کاهش داده و استقلال قهرمان زندگیمان را برای مدت طولانیتری حفظ کنیم. یکی از مهمترین کارها در مواجهه با این بیماری این است که صبور باشیم. برای آنکه با مشکلات رفتاری قهرمان زندگی ما آشنا شوید این مقاله را مطالعه کنید.