با بالا گرفتن انتقادات از سخنان دو امام جمعه اصفهان و بجنورد ابتدا دفتر آیت الله طباطبایینژاد امام جمعه اصفهان با انتشار بیانیهای برداشتها از سخنان او را "نادرست" دانست و رسانهها را به "تقطیع" سخنان امام جمعه، "دروغ پردازی" و "القای مطالب خودساخته" متهم کرد.
دو روز پس از انتشار سخنان دو امام جمعه درباره حجاب و برخورد با بیحجابان و اعتراضهای فراوان به این اظهارات، این دو امام جمعه درباره سخنان خود توضیحاتی ارائه کردند.
روز پنج شنبه سخنانی از آیتالله یوسف طباطبایینژاد، امام جمعه و نماینده اصفهان در دیدار با فرمانده انتظامی استان منتشر شد که براساس آن توصیه کرده بود فضای جامعه را برای کسانی که "به راحتی در خیابانها و پارکها هنجارشکنی میکنند" ناامن کنند. اشاره طباطبایینژاد به وضعیت حجاب در سطح جامعه بوده است.
این سخنان طباطبایینژاد موج انتقادی بزرگی را در شبکههای اجتماعی به راه انداخت. کاربران زیادی معتقدند اینگونه اظهار نظرها میتواند به مجوزی برای رفتارهای خشن با زنان در سطح جامعه بدل شود. به طور مشخص به اسیدپاشیهای زنجیرهای اصفهان در سال ۹۳ اشاره شد. حتی واکنش قربانیان اسیدپاشی اصفهان را هم به دنبال داشت. سهیلا جورکش و مرضیه ابراهیمی در این باره از سخنان امام جمعه اصفهان انتقاد کردند.
با وجود این انتقادات یک روز بعد از امام جمعه بجنورد در استان خراسان شمالی سخنان بحث برانگیزی درباره "بدحجابان" و "بیحجابان" منتشر شد که باعث شد موضوع داغتر شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ابوالقاسم یعقوبی در خطبههای نماز جمعه ۱۱ مهرماه گفت: «مبادا ویروس کرونا ما را از سایر ویروسها غافل کند. نیروهای انتظامی زندگی بدحجابان را ناامن کنند چرا که آنها در صدد این هستند که جامعه دینی ما را ناامن کنند.»
این دو اظهار نظر حتی در هیاهو پیروزی درخشان تیم فوتبال پرسپولیس بر النصر عربستان و صعود به فینال جام باشگاههای آسیا گم نشد و بازتاب وسیعی در افکار عمومی داشت. تا جایی که حتی برخی از اساتید حوزه و مقامات دولتی و فعالان سیاسی را هم به واکنش واداشت.
امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات با انتشار تصویری از مرضیه ابراهیمی یکی از قربانیان اسیدپاشی اصفهان در توئیتی نوشت: «برای جلوگیری از تکرار فاجعهای مشابه اسیدپاشیهای گذشته، آقای امام جمعه وظیفه دارند صراحتا اعلام کنند که منظورشان از ناامنی چیست و مشمول حمله فیزیکی و اسیدپاشی و ... نیست، تا مبادا کسانی زندگی و جوانی امثال مرضیه ابراهیمیها را بگیرد!»
آیت الله سیدمحمد غروی از اعضای جامعه مدرسین سعی در توضیح این اظهارات داشت.
او در گفتگو با جماران، در این رابطه گفت: "بی بند و باری در جامعه ناامنی میآورد و باید با آنها برخورد قانونی صورت بگیرد. طبیعتا کسانی که مأمور اجرای قانون هستند نباید بی بند و باری را تحمل کنند و باید ورود پیدا کنند و برخورد جدی داشته باشند."
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: «منظور این نیست که افراد بیحساب و کتاب ورود کنند و برخوردهای شخصی با این مسأله داشته باشند. بلکه منظور این است که توسط ضابطین و کسانی که باید امنیت اجتماعی را حفظ کنند، فضایی ایجاد شود تا زمینهای برای ایجاد ایمنی اخلاقی در جامعه باشد.»
آیت الله علی اکبر مسعودی خمینی نیز در این خصوص از اظهارات منتسب به امامان جمعه انتقاد کرد و گفت: «وظیفه همه امر به معروف و نهی از منکر با زبان خوب، امروزی، انسانی و اسلامی است. اگر بخواهیم برخورد تندی داشته باشیم، عکسالعمل دارد و بدتر میشود. بزرگان و علما در سخنرانی هایشان اعلام کنند که حجاب برای خود شما خوب است. یعنی ما باید امنیت ایجاد کنیم و مواظب جوانان باشیم. این آقایان خودشان باید بگویند منظور از ناامن کردن چیست و چه کار باید بکنند.»
حجم انتقادات بسیار زیاد بود تا حدی که برخی فعالان مدنی خواستار ورود دادستانی به ماجرا و بررسی اینگونه اظهار نظرها و تبعات اجتماعی آن شدند.