صدور پروانه ساخت فیلم برای یک فیلماولی به نام «محمدامین کریمپور» از سوی شورای صدور پروانه ساخت سازمان سینمایی در روزهای اخیر جنجالهای فراوانی را به وجود آورده است. دو تن از تهیه کنندگان سینما در گفتگو با فرارو در این باره نکاتی را مطرح کردند. سیدزاده گفت: ظاهراً دیگر هیچ قانونی جز قانون سرمایه بر این بخش حاکم نیست. هر کس پول دارد میرود حرکت فرهنگی میکند حتی در قالب کلیپهای سطحی رقص. بعد میگویند به این افراد هم مجوز کارگردانی بدهیم. در توجیه قضیه هم میگویند که ما بررسی کردیم. دو سه فیلم کوتاه ساخته بود و سابقه داشت و خودشان میدانند همه توجیهاتشان بیهوده است. اصل قضیه چیز دیگری است و اینها نمیخواهند بپذیرند که یک کار خلاف قانون کردهاند و این کار خلاف قانون، خودش را نشان داده است چرا که اهالی هنر نسبت به این قضیه عکسالعمل نشان دادند. محمدرضا مصباح نیز اظهار کرد:مسئله سینمای ایران خیلی فراتر از مجوز دادن به آقای کریمپور است. مسئله فراتر از این دوقطبیهاست. بحث ما مفهومی است و مصداقی نیست. ما الان در رابطه با مصداق بحث نمیکنیم الان درباره کریمپور میگوییم دفعه بعد نوبت فرد دیگری است. باید ریشهای موضوع بررسی شود و مسئله عمیقتر از این چیزهاست.
صدور پروانه ساخت فیلم برای یک اینفلوئنسر به نام «محمدامین کریمپور» از سوی شورای صدور پروانه ساخت سازمان سینمایی موجی از واکنشها را برانگیخته است.
نام کریمپور چهره اینستاگرامی که با انتشار کلیپهای کوتاه طنز به شهرت رسیده و ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار فالوئر دارد حالا به دلیل صدور مجوز ساخت اولین فیلم سینماییاش به نام «حکم تجدیدنظر» و با تهیه کنندگی رضا کریمی، بر سر زبانها افتاده و یک دو قطبی در حمایت یا مخالفت از این اقدام سازمان سینمایی شکل گرفته است. عدهای با شاخ مجازی خواندن کریمپور از این اقدام سازمان سینمایی انتقاد کردند. آنها خالی ماندن میدان از چهرههای برجسته سینمایی، چون ناصر تقوایی، بهرام بیضایی و کمکارشدن برخی کارگردانان مطرح سینما را به این مسئله پیوند زدند.
گروه دیگر نیز به حمایت از کریمپور پرداختند. در این میان، کریمی تهیه کننده این فیلم در حمایت از کریمپور در یادداشتی نوشته است: اینکه جوانی قصد دارد فیلم اولش را بسازد اتفاق سادهای است مثل دهها فیلم اولی در سال که با داشتن شرایط لازم و طی کردن مراحل قانونی فیلم میسازند. محمدامین کریمپور در چند فیلم کارآموزی کرده، آموزشهای لازم سینمایی دیده، چند فیلم کوتاه با موضوعات اجتماعی ساخته که مورد تایید اعضای شورای پروانه ساخت قرار گرفته است.
او همچنین آورده است: نکته مهم اینکه ایشان بر خلاف تصور، تصمیم به ساخت یک قصه اجتماعی و کاملاً جدی براساس طرح مشترکی از خودشان و حسین سلیمانی به عنوان فیلم اول داشتند و از من خواستندکه فیلمنامهاش را بنویسم، و فیلمنامه متفاوتی نوشته شد که در ادامه من را هم برای تهیهکنندگی کار ترغیب کرد. فراموش نکنیم این جوان هم مثل هر انسان دیگری حق کار یا انتخاب مسیر تازه را برای خود دارد. پس بهتر است منتظر باشیم تا فیلم ساخته شود و آن را ببینیم و بعد قضاوت کنیم.
موج واکنشها موجب شد تا این مسئله را با دو تهیه کننده سینما که اتفاقا تهیه کنندگی فیلم اولیها را در کارنامه خود دارند مطرح کنیم.
مجوز کریمپور باید لغو شود
امیر سیدزاده که در «پایتخت۶» نخستین تجربه بازیگری خود را پشت سرگذاشت گرچه شاید در حوزه بازیگری نامی تازه است، اما از آن دسته از تهیهکنندگان سینما است که معمولاً تهیهکنندگی آثار کارگردانان فیلم اولی را به عهده میگیرد. آثاری که به گفته خودش بهخاطر سختیها و پیچیدگیهایی که دارند، کمتر تهیهکنندهای ریسک حضور در آن پروژهها را میپذیرد. «مادر قلب اتمی»، «پاسیو»، «شماره ۱۷ سهیلا»، «آمین خواهم گفت» و «زندگی جای دیگری است» از جمله فیلمهایی هستند که نام سیدزاده به عنوان تهیهکننده در آنها ثبت شده است سیدزاده سال گذشته نیز با فیلم «تعارض» (ریست) به کارگردانی محمدرضا لطفی، کارگردان جوان سینمای ایران در بخش نگاه نوی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت.