کارشناسان در باره تاثیر سیاسی و اقتصادی انتخاب ترامپ یا بایدن در ایران نظراتی را مطرح کردند. فریدون مجلسی در این باره گفت: بایدن خشونتهای ترامپ را ندارد. از اصول بینالمللی هم عدول نمیکند؛ چیزی که ترامپ به آن عادت دارد. قانونمدار است. به برجام برخواهد گشت. وقتی به برجام برگردد در قالب ۱+۵ امکان مذاکره با طرف ایرانی درقالب دسته جمعی میسر خواهد شد. اما این تغییرات به شرطی میتواند موثر باشد که در طرف ایرانی به همان اندازه نرمش وجود داشته باشد. اگر نرمش به ترسو بودن تلقی شود و اجازه داده نشود آن وقت بیتاثیر است. حسین راغفر هم بر این نظر است که انتخاب بایدن یا ترامپ تاثیری بر وضعیت اقتصادی ایران ندارد. اما جوادی حصار در این باره گفت: اگر شورای نگهبان قرار باشد متناسب با متغیرهای منطقهای و بینالمللی زمام امور اجرایی کشور را به دست کسی بسپارند که از پس مشکلات کشور بر بیاید طبیعی است این متغیرها در شیوه نگاه تصمیم گیران داخلی ایران اثر خواهد گذاشت و قطعا نتیجه انتخابات آمریکا بر رفتار ما در حوزه داخلی هیچ وقت بی اثر نبوده و نیست.
کمتر از ۲۰ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رقابت میان دو نامزد جمهوریخواه و دموکرات شدت گرفته است. در حالیکه نظرسنجیها نشان از برتری جو بایدن نسبت به دونالد ترامپ دارد، اما همچنان نمیتوان او را پیروز قطعی دانست. در چنین شرایطی، در این طرف دنیا و در ایران چشمها به انتخابات آمریکا دوخته شده است، چون گمان میرود پیروزی ترامپ یا بایدن تاثیرات متفاوت اقتصادی و سیاسی در ایران دارند.
این روزها تحلیلهای متفاوتی درباره نتیجه انتخابات آمریکا صورت میگیرد که هر کدام بر تفاوت میان دو نامزد انتخاباتی صحه میگذارند. اما آیا این تفاوتها در عمل برای ایران فرق میکند؟ از نظر سیاسی و اقتصادی انتخاب هر کدام چه اتفاقاتی در ایران رقم خواهد زد؟