امروز روز متفاوتی برای تمامی بازارهای ایران بود. ریزش بورس امروز با ریزش قیمت ها دربازارهای موازی همراه بود .
حرکت نزولی شاخص کل بورس امروز هم ادامه یافت و این شاخص بیش از ۴۲ هزار واحد کاهش یافت.
در معاملات امروز بازار سرمایه شاخص کل بورس با ۴۲هزار و ۹۷۰واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۴۱۹ هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیار هموزن نیز با ۵۶۹۳واحد کاهش رقم ۳۹۴ هزار و ۹۵۶واحد را ثبت کرد.
معاملهگران این بازار ۶۱۱ هزار معامله به ارزش ۴۳هزار و ۸۹۴ میلیارد ریال انجام دادند.در این بازار فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین، پالایش نفت اصفهان، معدنی و صنعتی گل گهر، پالایش نفت تهران و پالایش نفت بندرعباس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را گذاشتند.
شاخص کل فرابورس نیز با ۲۶۶ واحد کاهش در رقم ۱۷ هزار و هشت واحد ایستاد.معاملهگران این بازار ۴۵۳ هزار معامله به ارزش ۲۲ هزار و ۳۲ میلیارد ریال انجام دادند.
سهامی ذوب آهن اصفهان، پتروشیمی تندگویان، سرمایه مالی سپهر صادرات، پتروشیمی زاگرس، فولاد هرمزگان جنوب، برابورس ایران و سنگ اهن گهر زمین نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.
اما دلیل تداوم ریزش در سه روز اخیر چیست و بورس در روزهای آتی به کدام سمت خواهد رفت؟
محمدرضا آرام بنیار، تحلیلگر بازار سرمایه در خصوص شرایط بازار گفت:ریزش بورس در چند روز گذشته دلایل متعددی دارد. در این مدت ناظران و دولت تحت عناوین مختف مثل بازارگردانی وارد میدان شدند تا از بازار حمایت کنند و نتیجه اقدامات این شد که بخشی از سهام شرکتها بین ۱۵ تا ۲۰ درصد رشد کردند، این شرکتها عمدتا شرکتهای بزرگ بودند. از طرفی عمده معاملهگران تحلیلشان این است که شاخص از حدود ۱ و ۶۰۰ و ۱ و ۶۵۰ رشد پیدا نخواهد کرد و در یک کانال بین ۱ و ۷۰۰ تا ۱ و ۵۰۰ در نوسان خواهد بود.
وی گفت: تصور من این است که استراتژی عمده معاملهگران بر نوسانگیری استوار شده و این بدان معنی است که به محض این که ۱۰ تا ۱۵ درصد بازده کسب میکنند اقدام به فروش سهم مینمایند. همراه فروش آنها فروش های دیگری اتفاق میافتد و نتیجه آن این میشود که روند بازار منفی میشود.