عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا درباره واکسن روسی که اخیرا کشف شده است معتقد است تا زمانی که این واکسن مورد تایید نهادهای بین المللی قرار نگیرد، در ایران استفاده نخواهد شد.
امید سلیمی بنی: یک متخصص بیماری های عفونی معتقد است در شرایط فعلی، هیچ دارو، درمان و حتی واکسنی که دارای تاییدیه بین المللی برای درمان بیماری کووید ۱۹ باشد وجود ندارد.
دکتر مینو محرز با بیان این که درمانهای سنتی نیز نتوانسته اند تاکنون تاییدیه علمی برای درمان کووید ۱۹ بگیرند، اعلام کرد تمام درمانهای سنتی، خانگی و داروهایی که در بازار سنتی فروخته می شود، در مقابل این بیماری بی اثر هستند.
در ادامه گفتگوی ما با این پزشک متخصص را می خوانید:
چقدر درمانهای خانگی مانند خوردن سیر و لیموترش یا داروهای سنتی مانند حنظل و روغن بنفشه و همچنین داروهایی که به نام داروی امام کاظم این روزها مشتری دارد، در مقابل کرونا اثر دارد؟
ما واقعا خسته شدیم از بس توضیح دادیم این درمانها و داروها، اثری در مقابل کووید ۱۹ ندارند، عده ای متاسفانه از سادگی مردم سوءاستفاده می کنند و برخی از مردم هم متاسفانه گوش به حرف علمی و پزشکی نمی دهند. مردمی که گوش به حرف نمی دهند قاعدتا طعمه سودجویان شوند. بارها گفته ایم و حالا هم تکرار می کنیم هیچ درمانی برای کووید ۱۹ نداریم ولی یک سری داروها در پروتکل نوشته شده که می تواند به بخشی از تابلوهای بیماری اثر بگذارد. در مقابل، داروهای سنتی در بیماریهای عفونی هیچ ویروسی اثری ندارد و کاملا بی اثر است.
چرا این داروها اثر ندارد؟
به لحاظ علمی وقتی می توانیم بگوییم یک دارو یا ماده بر بیماری اثر دارد که دارای مدرک و مستندات باشد. در ابتدای همه گیری کرونا هم گفتیم کسانی که طرفدار طب سنتی هستند بهترین فرصت را دارند داروهای خود را روی بیماران مطالعه کنند و نتایج را به صورت علمی به جامعه بگویند. همینطور که نمی شود گفت فلان دارو روی بیماری اثر دارد. طرفداران طب سنتی هم به ما گفتند داروها را مطالعه می کنیم. برخی از آنها همینطور بی دلیل و مدرک از دانشگاه هایی که نفوذ داشتند تاییدیه کمیته اخلاق پزشکی هم برای برخی داروها گرفتند ولی کمیته اخلاف پزشکی کشوری این تاییدیه ها را نپذیرفت. تاکنون هیچ داروی سنتی که کمیته اخلاق کشوری تایید کند روی بیماری کووید ۱۹ اثر دارد، معرفی نشده است.
الان دنیا دارد برای درمان کووید کار می کند. بارها شده در طی مطالعات علمی، یک دارو در ابتدا روی برخی بیماران جواب داده ولی بعدا به سرعت نتایج عوض شده است. دادن دارو و درمان کردن مردم، فعالیت روی جان آنهاست و شوخی ندارد. همینطور عدهای می گویند روغن بنفشه درمان کووید است، چطور این حرفها را بدون مستند علمی می زنند؟