ماءالشعیر از خواص و فواید بسیاری برخوردار است، البته ماءالشعیر برای رفع استرس، سلامت پوست و مو و جلوگیری از ریزش مو بسیار مفید است.
ماء الشعیر چیست و چه خواص و فوایدی برای سلامت بدن دارد؟
ماءالشعیر نوعی نوشیدنی گازدار بدون الکل است که از عصارهٔ جوانهٔ جو تهیه می شود و دارای ترکیباتی مانند ساکارز، گلوکز، مالتوز و ویتامین C ، ویتامین های گروه B ، اسیدهای آلی، انواع آمینواسید ها، املاح، اسید نوکلئیک و آب گازدار است. در ادامه این بخش ازسلامت نمناک به خواص بی شمار ماءالشعیر می پردازیم.
ارزش غذایی ماءالشعیر :
هر 500 گرم ماءالشعیر، حدود 175 کالری دارد که از این میان:156 کالری، یعنی 89 درصد آن، ناشی از کربوهیدرات، 2 درصد، یا حدود 4 کالری، ناشی از پروتئین، 3 درصد، یا حدود 5 کالری، از چربی ، 6 درصد، یا حدود 10 کالری از الکل است.
ویتامین:
آبجوی بدون الکل 10 درصد از ویتامین ب در خود دارد و قادر است تقریباً 17 درصد از نیاز بدن به فولات را تامین کند. نوشیدن دلستر سبب می شود 10 درصد از کولین مورد نیاز بدن تامین شود. کولین محافظت از مغز و سلول های عصبیرا برعهده دارد. 16 اونس از این نوشیدنی 30 درصد از نیاسین مورد نیاز بدن را تامین می کند و قادر به تأمین بیش از 15 درصد از ریبوفلاوین مورد نیاز بدن است.
طرز تهیه ماءالشعیر سنتی:
50 گرم جوی پوست کنده را با چهار لیوان آب روی حرارت ملایم، به مدت 40 تا 50 دقیقه می جوشانیم تا جوها به حالت شکفته این ترکیب را همانگونه داغ صاف می کنیم و در جای خنک می گذاریم تا سرد شود. از این چهار لیوان بیش از سه لیوان ماءالشعیر به دست می آید که دو روز قابل نگهداری در یخچال است. ماء الشعیر نباید غلیظ و ژله ای باشد و اگر جو مرغوب باشد، رنگ ماءالشعیر سرخ ملایم و کمرنگ خواهد بود.