طی روزهای گذشته در قطر مزایدهای برای فروش پرندگان شکاری برگزار شد که در آن برخی از پرندگان شکاری ایران که به صورت قاچاق به قطر رسیده بودند به فروش رسیدند. بالابانی که به قیمت یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان فروخته شد.
این روزها در کشور قطر نمایشگاه پرندگان شکاری برگزار میشود و قوشبازان با شرکت در مزایده، پرنده مورد نظرشان را خریداری میکنند. این پرندهها بعضا در ایران، افغانستان و عراق صید شده و به صورت قاچاق به قطر رسیدهاند تا پس از رام شدن توسط قوشبازان، برای شکار هوبره در فصل زمستان آماده شوند.
در این نمایشگاههای مجلل، پرندگان ایرانی، از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند و البته از قیمتی بالاتر؛ به طوری که در مزایدهای که طی روزهای گذشته برگزار شد، یک بالابان ایرانی به قیمت دویست هزار ریال قطر معادل با یک میلیارد و ششصد و پنجاه میلیون تومان به فروش رسید.
علی برهانیکیا، دامپزشک و جراح پرندگان درباره صید، قاچاق و فروش پرندگان شکاری گفت: بالابان، شاهین و بحری، گونههایی از پرندگان شکاری هستند که شیوخ عرب به قوشبازی با آنها علاقه دارند و برای خریدشان هزینههای بالایی صرف میکنند.
وی با ابراز تاسف از اینکه طی سالهای گذشته، صید این پرندگان در ایران با هدف قاچاق به کشورهای عربی به شدت افزایش یافته گفت: با شروع فصل مهاجرت پرندگان یعنی ماههای شهریور و مهر پرندگان از عرضهای شمالی به سمت پایین حرکت میکنند؛ جایی که صیادان انتظارشان را میکشند. به همین دلیل است که اوایل پاییز بهترین زمان برای برگزاری نمایشگاهها و مزایدههاست.
این دامپزشک یادآور شد: پس از آنکه پرندگان صید و قاچاق شده و در اختیار قوشبازان قرار گرفتند به مدت یک ماه تحت آموزش قرار گرفته و نهایتا با فرا رسیدن زمستان برای شکار هوبره مورد استفاده قرار میگیرند.
وی در پاسخ به اینکه چه شاخصهایی قیمت این بالابان را به دویست هزار ریال قطر رسانده گفت: طیف رنگ، اندازه بزرگ و سن کم، معیار انتخاب بهترین پرندههاست. هرچه طول یا وزن پرنده بیشتر باشد برای شکار هوبره مسلطتر است و هرچه سنش کمتر باشد راحتتر رام میشود. به همین دلیل سن زیر یک سال برای انتخاب این پرندگان در نظر گرفته میشود.