گُلپَر (Heracleum persicum) گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیرهٔ چتریان است. این گیاه بومی ایران است و در ناحیههای نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی به خصوص مناطق کوهستانی شهرستان شفت استان گیلان به وفور میروید. همهٔ گونههای سردهٔ گلپران معطر هستند و برخی گونهها در آشپزی ایرانی به عنوان ادویه کاربرد دارد. در بختیاری کرسم یا کرسو نام دارد و به کباب می پاشند ویا آن را در ترشی می ریزند. درمازندران این گیاه (کولیک) نامیده میشود و در غذای معروف باکله پته (باقلا پخته) به عنوان ادویه استفاده میشود. گونههای دیگری از گلپر (مثل گونه کاندیکانز) در صنعت داروسازی و همچنین طب سنتی کاربرد دارد.
گیاه گلپر از فواید و خواص فوق العاده ای برخوردار است و این اثرات به قدری شگفت انگیز است که در بسیاری از کشورها آن را بیش از تصور ما استفاده می کنند.
خواص فوق العاده گیاه گلپر
شواهد باستان شناختی نشان می دهد که گیاهان دارویی طی دوره پارینه سنگی مورد استفاده قرار می گرفتند. گیاهان دارویی در بقایای جسد منجمدی که مربوط به 5000 سال پیش است، یافت شده است . مصریان باستان در کتاب معروف خود پاپیروس اطلاعات زیادی در مورد صدها گیاه دارویی مانند سیر، سرو کوهی و شاهدانه و... را نگاشته اند. یکی از گیاهان دارویی که از گذشته تا کنون مورد استفاده دارویی قرار می گیرد، گلپر است.از گلپر در گذشته برای درمان تشنج، التهاب و بیماری های قارچی استفاده می کردند، اخیراً محققان به این نتیجه رسیده اند که این گیاه پتانسیل کاربردهای درمانی جدیدی نیز دارد.
یکی از اثرات درمان کنندگی گلپر به خاصیت ضد قارچی، ضد میکروبی و مبارزه این گیاه با رادیکال های آزاد مربوط می شود. رادیکال های آزاد عامل اصلی بیماری های خطرناک مانند:قلب، کبد، آلزایمر، سرطان و پارکینسون هستند.در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک شما را با خواص فوق العاده گلپر برای درمان بیماری ها و سلامتی آشنا می کنیم.