به گزارش سرویس ترجمه بهداشت نیوز، مطالعه ای نشان می دهد که مصرف زیاد قهوه در دوران بارداری می تواند بعدها منجر به بروز مشکلاتی در کودک شود. این تحقیق براساس ۹۰۰۰ اسکن مغزی از کودکان ۹ و ۱۰ ساله(به عنوان بخشی از بزرگترین مطالعه طولانی مدت در مورد رشد مغز و سلامت کودکان) انجام گرفته است.
فاکس ، نویسنده این تحقیق ، گفت: در بسیاری از کودکانی که کافئین از طریق رحم به آنها میرسید ، تغییرات ظریف اما واقعی به وجود میآید.
وی افزود: "این حالت ممکن است تفاوت معناداری در رفتارهای برخی بچه ها ایجاد نکند ، اما برای کسانی که به دلیل شرایط دیگر آسیب پذیر هستند ، ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند.سالهاست که به زنان باردار گفته می شود که برای کاهش خطر سقط جنین یا زایمان زودرس ، مصرف کافئین خود را محدود کنند ، اما این تحقیق نشان می دهد زنان بارداری که هر نوع قهوهای را مصرف میکنند ، احتمال دارد در طول زندگی خود صاحب فرزندانی با مشکلات رفتاری باشند.
اسکن مغزی از کودکانی که مادران آنها در طول بارداری کافئین مصرف کرده اند ، تغییراتی که در مسیرهای مغزی ایجاد کرده است را نشان میدهد. تغییراتی که بعداً می تواند منجر به مشکلات رفتاری از جمله مشکلات بیش فعالی شود.این تغییرات با رشد نموداری زیاد در لیست_چکهای رفتارهای نامناسب و دارای اشکال در میان کودکانی دیده می شود که مادرانشان در هنگام بارداری قهوه نوشیده اند.
فاکس گفت ، بیشتر مسائل رفتاری که در بچه ها دیده می شود جزئی اما قابل توجه بوده است. وی افزود: سایر خطرات برای ایجاد اینگونه مشکلات رفتاری شامل سابقه خانوادگی و برخی از عوامل اجتماعی و اقتصادی است.در حالی که مشخص است جنین نمیتواند کافئین را هنگام عبور از جفت تجزیه کند ، فاکس گفت البته چگونگی این تغییرات و اینکه در کدام مرحله از بارداری کافئین منجر به این تغییرات می شود کاملاً شناخته نشده است.در این مطالعه هیچ تغییری در هوش و توانایی تفکر کودکان پیدا نشد.
کالج متخصص زنان و زایمان آمریکا پیشنهاد می کند زنان باردار مصرف کافئین خود را به ۲۰۰ میلی گرم در روز محدود کنند. این مطالعه نشان می دهد که این مقداد حدود دو فنجان ۶ اونسی است ، اما این مقدار نیز ممکن است بیش از حد باشد.
فاکس گفت: "من به زنان باردار توصیه می کنم که کمتر کافئین مصرف کنند و اگر می توانند مقدار این مصرف را به حداقل برسانند"
این به این معنی است که او از زنان باردار نخواست تا مصرف کافئین را قطع کنند، زیرا ترک کافئین می تواند علائم زیادی از جمله سردرد ، تحریک پذیری ، حالت تهوع و عدم تمرکز را ایجاد کند.
فاکس گفت: "ما نمی دانیم استرس و اضطراب ناشی از قطع کافئین چه تاثیراتی بر روی بارداری خواهد داشت." "سعی کنید قبل از بارداری ، میزان مصرف کافئین خود را کم کنید."
این مطالعه محدودیت هایی نیز داشته است. در این تحقیق از زنان خواسته شد که به یاد بیاورند که چه مقدار کافئین در دوران بارداری مصرف کرده اند و میدانیم که حافظه همیشه به طور صد در صدی دقیق نیست.
دکتر مارک ، محقق اصلی در مرکز تحقیقات پری ناتال در اوهایو ، گفت: بسیاری از مطالعات، تاثیر مخرب کافئین بر بارداری مانند خطر سقط جنین را بررسی کرده اند. اما کمتر تحقیقی در مورد چگونگی تأثیر کافئین بر کودکان با افزایش سن آنها انجام شده است.
دکتر مارک، که درگیر این مطالعه نبوده اما یافته ها را مرور کرده است ، گفت: "این مطالعه جدید به اطلاعات ما می افزاید ، اما کافی نیست چرا که باید واقعاً کافئین را از هر نظر در نظر بگیریم."
وی گفت: به طور قابل قبولی می توان به زنان باردار اطمینان داد که مصرف کمتر از ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روز باعث سقط جنین یا زایمان زودرس نمی شود. وی افزود ، اما مطالعات بیشتری در مورد چگونگی تأثیر این ماده بر رشد کودک لازم است.
وی در ادامه اضافه کرد: "یک فنجان معمولی در خانه حدود ۲۰۰ میلی گرم کافئین دارد ، بنابراین زنان در هنگام بارداری می توانند مصرف قهوه خود را به دو فنجان در روز محدود کنند."اما آنها باید به خاطر داشته باشند که منابع دیگر کافئین (مانند نوشیدنی های انرژی زا و شکلات) هم باید به عنوان بخشی از کل ۲۰۰ میلیگرم حد مجاز مصرف در نظر گرفته شود.