در مدرسه ها کشور دوره سه ساله ای که دانش آموزان در مقطعی بالاتر از دبستان (ابتدایی) و پایین تر از متوسطه (دبیرستان) درس می خواندند دوره راهنمایی گفته می شد.
پس از پایان این دوره به دانش آموزان مدرک می دادند که به شکل عامیانه به آن سیکل می گفتند. این سه سال به کلاس اول راهنمایی یا هفتم قدیم، کلاس دوم راهنمایی یا هشتم قدیم، کلاس سوم راهنمایی یا نهم قدیم می گفتند. اما در سال ۱۳۹۲ طبق نظام جدید آموزشی کشور که تغییر پیدا کرد، دوران پنج ساله ابتدایی به دوره شش ساله تغییر یافت و سه سال راهنمایی و چهار سال دبیرستان باهم ادغام شدند و به یک دوره شش ساله تبدیل شدند. اولین سال تحصیلی از این دوره نظام جدید در مهر ماه سال ۱۳۹۲شروع شد.
ویژگی نظام جدید :
۱)کتاب ها کنکوری و کمک آموزشی بی شماری برای نظام جدید وجود دارد.
۲) هر تغییری که در کنکور اتفاق می افتد کتاب ها نیز بر اساس آن تغییر می کنند.
۳) به دلیل این که نظام جدید تازه است و طراحان می توانند به هر نحوی که خواستند سوال طراحی کنند و شاید سوال ها به شکل ساده تری طراحی شود، به دلیل این که خیالشان راحت است که سوال ها تکراری نیست و همین موضوع سبب می شود تا زیاد وارد بحث ها عمقی و پیچیده کتاب ها نشوند و سوال ها ساده باشد. اتفاقی که در کنکور سال ۹۸ نیز مشاهده شد و سوال ها نظام جدید آسان تر بود.
۴) موضوعات درسی نظام جدید در بعضی درس ها ساده است ، مانند درس ریاضی که موضوع انتگرال حذف شده است.
داوطلبانی که کتاب ها نظام جدید را خوانده اند در کنکور نظام جدید را انتخاب کنند یا نظام قدیم ؟
شرکت کردن داوطلبان در نظام قدیم نتیجه خوبی برای آن ها ندارد، پس به داوطلبان توصیه می شود که از شرکت در کنکور نظام قدیم صرف نظر کنند و در کنکور سراسری نظام جدید شرکت کنند.
با توجه به این که حق انتخاب برای داوطلبان وجود دارد که کنکور نظام جدید را انتخاب کنند یا قدیم ؟
درس ها نظام جدید مطالب کم تری نسبت به نظام قدیم دارند و هم چنین کتاب ها آن پیچیدگی کم تری نسبت به نظام قدیم دارد.
پس به داوطلبان توصیه می کنیم که در کنکور نظام جدید شرکت کنند.
اگر ۲ سال است که از کنکور فاصله گرفتید بهتر است که در کنکور نظام قدیم شرکت کنید زیرا که شما با کتاب ها آن ارتباط برقرار کرده اید و به آن ها عادت کرده اید.
تا شما بخواهید دوباره با کتاب ها نظام جدید ارتباط بگیرید زمان زیادی می خواهد و به نتیجه مطلوب نخواهید رسید.