مطالعهای در سال ۲۰۰۱ نشان داد که اینوزیتول ممکن است به بهبود چین و چروکهای موجود روی پوست کمک کند. پژوهشگران طی هفت هفته مرطوب کننده ۱-۲ درصد اینوزیتول را روی زنان شرکت کننده که در سنین مختلف قرار داشتند، آزمایش کردند.
افراد بسیاری برای بهبود ظاهر پوست یا تسکین بیماریهایی مانند اگزما از آب برنج استفاده میکنند. برخی شرکتهای محصولات آرایشی و زیبایی مدعی هستند که آب برنج دارای خواص ضد پیری است، اما شواهد علمی کمی برای تایید این ادعاها در دسترس هستند.
آب برنج به مایع نشاستهای حاصل از خیساندن یا جوشاندن برنج گفته میشود. امکان آماده کردن آب برنج در خانه وجود دارد یا میتوان محصولات مراقبت از پوست حاوی آب برنج را خریداری کرد.
آیا آب برنج برای پوست مفید است؟
آب برنج ممکن است فوایدی برای پوست داشته باشد. اما در حال حاضر مطالعات با کیفیت بالا درباره آثار آب برنج زیاد نیستند. برای اثبات اینکه آب برنج دارای فواید قابل توجهی است، دانشمندان نیازمند انجام مطالعات بیشتر در مقیاس بزرگتر هستند.
آنتی اکسیدانها
برنج حاوی آنتی اکسیدانهایی مانند اینوزیتول است. آنتی اکسیدانها به مبارزه با آثار رادیکالهای آزاد، مولکولهای ناپایداری که به سلولهای سالم بدن آسیب میرسانند، کمک میکنند. شرکتها اغلب آنتی اکسیدانها را به محصولات مراقبت از پوست اضافه میکنند.
مطالعهای کوچک در سال ۲۰۱۸ با حضور ۱۲ شرکت کننده آثار ژل آب برنج روی پوست را برای ۲۸ روز آزمایش کرد. پژوهشگران دریافتند که برنج دارای فعالیت آنتی اکسیدانی مشابه با اسید اسکوربیک یا ویتامین C بوده است.
کاهش پیری پوست
شواهد محدودی درباره این که آب برنج ممکن است سرعت پیری پوست را کاهشد دهد، وجود دارند.
مطالعهای در سال ۲۰۱۸ نشان داد که آب برنج فعالیت الاستاز (Elastase)، آنزیمی که در پیری پوست نقش دارد را کاهش میدهد. این نشان میدهد که آب برنج ممکن است از پتانسیل کاهش تشکیل چین و چروکها و خطوط روی پوست برخوردار باشد.
مطالعهای در سال ۲۰۰۱ نشان داد که اینوزیتول ممکن است به بهبود چین و چروکهای موجود روی پوست کمک کند. پژوهشگران طی هفت هفته مرطوب کننده ۱-۲ درصد اینوزیتول را روی زنان شرکت کننده که در سنین مختلف قرار داشتند، آزمایش کردند.
در پایان مطالعه، پژوهشگران تخمین زدند که اینوزیتول اندازه چین و چروکها را به میزان ۱۲.۴ درصد کاهش داده و قابلیت کشسانی پوست را به میزان ۱۷ درصد افزایش داده است. ذکر این نکته اهمیت دارد که هر دو مطالعه در مقیاس کوچک بوده و مورد دوم به طور خاص از آب برنج برای آزمایش استفاده نشده بود.