نطنز ما بار دیگر مورد حمله قرار گرفت و به جای گرفتن یقه نفوذی دشمن یقه خودمان را چسبیدیم. از دعوا بر سر این حادثه در توئیتر تا یکدیگر را جاسوس خطاب کردن..! و چه کسی در این میان از خوشحالی در پوست خود نمی گنجد و ما در حال ساختن فیلم گاندو!
زهره نوروزپور: بامداد یکشنبه بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی از وقوع حادثه در نطنز خبر داد که در پی بررسی های انجام شده خبر رسید که این حمله تروریستی بوده و مطمئنا از سوی دشمن اسرائیلی صورت گرفته است.
این حمله در شرایطی صورت گرفت که تیم مذاکره کننده ایران از وین بازگشته تا نتایج کمیسیون برجام را به سمع و نظر مقامات کشورمان برسانند و نتیجه آن را روز چهارشنبه در وین اعلام کنند.
روزنامه نیویورک تایمز مدعی شده است که: «ایران به طور مستقیم نگفت که چه چیزی موجب قطعی برق در این تاسیسات مستحکم شده است و رژیم صهیونیستی نیز از تایید یا تکذیب علنی این موضوع خودداری کرده است. اما مقامات اطلاعاتی آمریکایی و اسرائیلی گفتند که رژیم صهیونیستی در این سانحه نقش داشته است.
این روزنامه به نقل از دو مقام اطلاعاتی که درباره آسیب رخ داده توضیحاتی به آن ها داده شده بود،گفتند که این سانحه با انفجاری بزرگ رخ داده که کاملا سیستم برق مستقل و شدیدا تحت حفاظت داخلی را که تامین کننده برق سانتریفیوژهای زیرزمینی است تخریب کرده. این انفجار ضربه ای محکم به توان ایران برای غنی سازی اورانیوم وارد کرده است و دست کم نه ماه طول می کشد که تولید اورانیوم غنی شده نطنز بازیابی شود.
الن دیوید خبرنگار ارشد حوزه نظامی در اسرائیل در صفحه توئیتر خود نوشت: مقامات آمریکایی از طریق کانال های امنیتی و اطلاعاتی بابت آسیبی که در تاسیسات نطنز ایجاده شده ،ابراز خشنودی کرده اند.
این در حالی است که شبکه 13 اسرائیل گزارش داد که حمله به تاسیسات نطنز در ایران سایبری نبوده و با محموله انفجاری انجام شده است.
رادیو اسرائیل به نقل از منابع اطلاعاتی نیز اعلام کرد که موساد عامل حمله سایبری به تاسیسات هسته ای نطنز در ایران است.
تلاش تلآویو برای تخریب مسیر دیپلماسی
روزنامه اعتماد در اینباره نوشت: سابقه اسراییل در سرقت اسناد هستهای ایران، ترور دانشمندان هستهای که آخرین آنها شهید محسن فخریزاده بود به علاوه حمله به پایگاههای نیروهای مورد حمایت ایران در سوریه شائبههای دست داشتن تلآویو در دو حادثه اخیر حمله به کشتی ایرانی در دریای سرخ و تاسیسات نطنز را تقویت میکند.
روز سهشنبه 17 فروردین ماه همزمان با آغاز نشست کمیسیون مشترک ایران و 1+4 در وین، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه کشتی ایرانی ساویز در دریای سرخ دچار سانحه شد. برخی منابع ایرانی از انفجار در بدنه این کشتی به وسیله مینهای چسبان خبر دادند و برخی دیگر گفتند این اتفاق حاصل برخورد موشک یا اژدر با کشتی ساویز بوده است. هر چند که تاکنون هیچ کشور یا گروهی مسوولیت این حمله را نپذیرفته اما نیویورک تایمز به نقل از یک مقام امریکایی نوشت: اسراییل دست به اقدام علیه کشتی ایران زده و برخی منابع اسراییلی نیز غیرمستقیم و بهطور تلویحی مسوولیت این کار را قبول کردند.
تغییر دولت در ایالات متحده امریکا و روی کار آمدن جو بایدن با شعار انتخاباتی بازگشت به برجام به معنای تعبیر کابوس بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اسراییل بود. نتانیاهو در دوره چهار ساله دونالد ترامپ توانست او را متقاعد به خروج از برجام و اعمال شدیدترین تحریمها علیه تهران بکند. پس از آغاز به کار دولت بایدن، نتانیاهو متوجه تغییرات احتمالی در رویکرد بایدن در برابر برجام شد و در سه ماهه اخیر بارها و بارها اعلام کرده که سیاست تلآویو در قبال تهران الزاما تابعی از رویکرد واشنگتن نخواهد بود. هفته گذشته همزمان با آغاز رایزنیها در وین نیز نخستوزیر رژیم اسراییل ادعا کرد که احیای برجام توسط امریکا تاثیری بر سیاستهای تلآویو علیه تهران نخواهد گذاشت.
با این همه اسراییل در پشت صحنه تلاش برای دور کردن ایران و امریکا ازفضای به وجود آمده برای احیای توافق هستهای را آغاز کرده است. یکی از ابزارهای نتانیاهو برای تخریب فضای دیپلماتیک به وجود آمده، تحریک تهران به اقدامهای واکنشی و ماهیگیری از بحران به وجود آمده است. سیاستی نخنما که تاکنون بارها و بارها از سوی تلآویو اجرایی شده اما واکنش ایران هیچگاه هیجانی و نزدیک به واکنش مطلوب تلآویو نبوده است. تلآویو هر گونه اختلال در سیاست فشار حداکثری علیه ایران را فرصتی برای تنشزدایی از رابطه ایران و امریکا می داند و این درحالی است که این سیاست به گواه شواهد میدانی موجود هیچ دستاوردی برای واشنگتن نداشته و قریب به اتفاق کارشناسان وحتی دیپلماتهای کهنهکار امریکایی این سیاست را شکست خورده میدانند.
آسوشیتدپرس در گزارشی در این باره نوشت: «در شرایطی که اسراییل حمله به تاسیسات نطنز را انجام داده باشد باید آن را نشانه دیگری از جنگ در سایه تلآویو و تهران با یکدیگر در غرب آسیا دانست. این حمله میتواند تلاشهای امریکا برای احیای برجام را هم با مشکلاتی روبهرو سازد. امریکاییها تاکید دارند که احیای توافق هستهای برای کاستن از کمیت و کیفیت برنامه هستهای ایران یک ضرورت است. اسراییلیها درست در ساعاتی نطنز را هدف قرار دادند که وزیر دفاع امریکا با سفر به اسراییل مشغول رایزنی با مقامهای دولت نتانیاهو بود. یک کارشناس مطالعات امنیت ملی در دانشگاه تلآویو درباره حادثه نطنز میگوید: با توجه به زمان این ماجرا نمیتوانم آن را صرفا یک حادثه بدانم. احتمالا یک طرف تلاش کرده این پیام را به همه برساند که میتواند با اقدامهای خود مانع از پیشرفت برنامه هستهای ایران شود لذا باید به خطوط قرمزش توجه شود.»
این روزنامه در نهایت نوشت: در شرایطی که تمام شواهد نشان ازدست داشتن اسراییل در خرابکاری در تاسیسات نطنز دارد باید دید که واشنگتن تا چه اندازه پیام تلآویو از این حمله را مورد توجه قرار خواهد داد. بنیامین نتانیاهو تنها یکی از بازیگران حاضر در جبهه متحدان عبری و عربی امریکا در منطقه است که احیای برجام و رفع تحریمها علیه ایران را تهدیدکننده منافع خود میدانند و در سه ماه گذشته بر لزوم حضور در مذاکرات جدید با ایران یا توسعه دامنه برجام به گونهای که فعالیتهای منطقهای و توانمندی موشکی ایران را هم شامل شود، اصرار داشتهاند.
توافق ضعیف یا جلوگیری از لغو تحریم یا مصائب داخلی؟
در شرایطی که ایران و امریکا گام های مثبتی برای لغو تحریم های ثانویه که پس از خروج ترامپ از برجام اعمال شد، ارائه دادند حادثه نطنز یک هشدار قرمز به مقامات داخلی کشورمان است. چه از نظر امنیتی و چه از نظر وحدتی که در کشور نیست. در شرایطی که تیم ایرانی برای لغو تحریم در تلاش جدی هستند این دست از خرابکاری در کشور نشانه های بسیاری دارد.
نکته اول؛گاندوسازان کجایند؟...سوالی که پس از حملات مکرر اسرائیل در نطنز مطرح می شود این است که چرا در سریالی که علیه امنیت ملی ایران ساخته شد قهرمان هستیم ولی در واقعیت خیر؟چرا زمانی که سرگرم ساختن این سریال بودیم نفوذی های دشمن به راحتی از زیرزمین های نیروگاه هسته ای نطنز فیلم تهیه کرده اند و در کمال ناباوری امروز از شبکه 13 اسرائیل باید تصاویری از راهروهای زیرزمینی از محرمانه ترین نقطه کشورمان پخش شود؟ این نفوذی ها کجا هستند که قادر به دستگیری و بازداشت آنها نیستیم؟ ما سرگرم گاندو و فیلترینگ هستیم اما دشمن از آنچه که ما فکر می کنیم به ما نزدیکتر است.
نکته دوم؛چرا باز مخالفان برجام واکنش وارونه دارند؟چرا یقه خودمان را می گیریم.... ساعاتی از اعلام رسمی سازمان انرژی اتمی از تایید تروریستی بودن حمله نطنز نگذشته که بار دیگر در دام بازی نفوذی های دشمن افتادیم و یقیه یکدیگری را گرفتیم، برخی مخالفان داد برآوردند: وین را ترک کنید مذاکره را ادامه ندهید!اقاین ارامتر! آیا وقتی شهید فخری زاده را در ملاء عام و روز روشن ترور کردند ما در حال مذاکره بودیم؟ آیا وقتی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را در عراق ترور کردند ما در حال مذاکره بودیم؟ تا چه زمانی سیستم امنیت کشور را قربانی این توجیهات می کنیم؟ چرا نفاق در ما نفوذ کرده و دائما در حال تخریب یکدیگریم؟ما دقیقا در زمین اسرائیل بازی می کنیم!
نکته سوم؛توافق ضعیف یا لغو نشدن تحریم؟.... مساله بعدی بعد خارجی این حادثه تلخ است،سفر وزیر خارجه امریکا به اسرائیل و خط و نشان بی بی برای امریکا و ایران درباره مذاکرات برجام و لغو تحریم ها، در مقابل اطمینان دادن آمریکا برای حفظ امنیت اسرائیل، این اتفاق چه معنایی دارد؟ وزیر خارجه کشورمان دراینباره امروز در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی صراحتا گفته بودند که اجازه پیشرفت در رفع تحریمهای ظالمانه را نخواهند داد و اکنون تصور میکنند به هدف خود میرسند. ولی صهیونیستها پاسخ خود را در پیشرفتهای بیشتر هستهای خواهند گرفت.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: نطنز قویتر از گذشته با استفاده از ماشینهای پیشرفته تر ساخته خواهد شد و اگر فکر میکنند دست ما درمذاکره ضعیف شده است،اتفاقا این عمل زبونانه موضع ما را در مذاکرات قویتر خواهد کرد و طرفهای مذاکره باید بدانند اگر تاکنون با تاسیسات غنی سازی با ماشینهای نسل اول مواجه بودند الان نطنز میتواند مملو از سانتریفیوژهای پیشرفته با چند برابر توان غنیسازی باشد.
ظریف در این نشست با تاکید بر ضرورت توجه نخبگان و مردم برای نیفتادن دردام مکارانه طراحی شده رژیم صهیونیستی،گفته صهیونیستها میخواهند انتقام توفیقات در مسیر لغو تحریمهای ظالمانه را از مردم ایران بگیرند ولی ما اجازه نخواهیم داد و انتقام این اقدامات را از خود صهیونیستها خواهیم گرفت.
نکته آخر؛چرا ایران همچنان سکوت کرده است؟... واکنش ایران دقیقا همان چیزی است که تل آویو به دنبال آن است. کشیده شدن پای ایران به یک جنگ تمام عیار و بهانه برای حمله جامعه جهانی به کشورمان! آرزویی که سالهاست مقامات تندروی اسرائیلی آن را دنبال می کنند. صبر استراتژیک ایران مقابل حملات اسرائیل هوشمندانه است.اسرائیل و موساد با حمله به کشتی های ایرانی و تحریک ایران در سوریه و عراق به دنبال هدف شومی هستند که اگر ایران پاسخ دهد ممکن است با عواقب فاجعه باری روبه شویم، اما به گفته وزیر خارجه کشورمان و سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین مقامات ارشد نیروهای مسلح و سپاه پاسداران، انتقام از اسرائیل به وقت و به جا و در مکان مناسب گرفته خواهد شد. دشمن اسرائیلی و نفوذی ها بیخ گوشمان رخنه کرده اند و ....
حرف آخر که اول زده شد.... نطنز ما بار دیگر مورد حمله قرار گرفت و به جای گرفتن یقه نفوذی دشمن، یقه خودمان را چسبیدهایم. از دعوا بر سر این حادثه در توئیتر تا یکدیگر را جاسوس خطاب کردن..! و چه کسی در این میان از خوشحالی در پوست خود نمی گنجد و ما در حال ساختن فیلم گاندو ایم!