رفتارهای یکسال اخیر محمدباقر قالیباف در قامت رئیس مجلس، احتمال حضور وی در انتخابات ریاست جمهوری و مطرح کردن شروط سهگانه از سوی او برای حضور در انتخابات
با آغاز به کار مجلس یازدهم که با سر وصدای زیادی انجام شد، محمدباقر قالیباف بر کرسی ریاست آن تکیه زد تا پس از سه کاندیداتوری بیسرانجام در انتخابات ریاست جمهوری، ۱۲ سال مدیریت جهادی در شهرداری و کمتر از دو سال کنارهگیری از مناصب اجرایی برای نخستین بار ریاست یکی از قوای سهگانه را تجربه کند. اما از همان ابتدا برخی حضور قالیباف در مجلس را مقدمهای بر پیروزیاش در انتخابات ریاست جمهوری میدانستند، اتفاقی که چندان به مذاق گروهی از نمایندگان خوش نمیآمد.
در نتیجه، آن دسته از نمایندگان که ریاست قالیباف بر مجلس و کاندیداتوری او در انتخابات ریاست جمهوری را برنمیتابیدند از همان ابتدا این مساله را علنی کردند؛ از همینجا بود که طی هفتههای پایانی منتهی به آغاز به کار مجلس یازدهم این شایعه قوت گرفت که تعداد قابل توجهی از نمایندگان به شرط «عدم کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری» حاضر شدهاند نام قالیباف را روی برگه رای خود در انتخابات رئیس مجلس بنویسند.
اما شرایط یکنواخت نمیمانَد و قالیبافِ حالا نشسته بر کرسی ریاست رفتار متفاوتی را در پیش میگیرد، رفتاری که بارها از سوی منتقدان او از درون مجلس و همچنین سیاست ورزان خارج از بهارستان، «انتخاباتی» تعبیر میشد.
انجام سفرهای استانی قالیباف در استانهای محروم که او و نزدیکانش آنها را «نظارت میدانی» مینامند، آن هم در رقابت غیرآشکار با سفرهای استانی رئیس قوه قضائیه؛ یکی از اقداماتی بود که انتقادات جدی به آن وارد میشد، چه اینکه ایران همزمان با انتخابات مجلس یازدهم مهمان ناخواندهای به نام «کووید ۱۹» داشت و یکی از جدیترین هشدارها در دوره کرونا پرهیز از هرگونه تجمع انسانی بود.