اگر برای شما اتفاق افتاده است که در هواپیما باشید و زمان خواندن نماز باشد و نمی دانید که چه کار کنید ادامه ی مطلب را بخوانید تا با احکام آن آشنا شوید.
شاید برای خیلی از افراد پیش آمده باشد که در وقت نماز در حال پرواز با هواپیما باشند و نمی داند باید چه کاری انجام بدهد، بنابراین با احکام نماز خواندن در هواپیما آشنا شوید.
آشنایی با احکام و شرایط نماز خواندن در هواپیما:
اگر مسافری داخل هواپیما بداند که پس از خروج از هواپیما وقت کافی دارد که نمازش را بخواند، نماز خواندن در هواپیما درست نیست و نباید بخواند.
چنانچه مسافری پس از خارج شدن از هواپیما وقت نماز خواندن نداشته باشد و ناچار باشد که نماز را داخل هواپیما اقامه کند، در صورتی که فضایی مناسب برای اقامه نماز در هواپیما باشد، مسافر می تواند در آن محل، نماز را با رعایت کردن جهت قبله اقامه کند و اگر فضایی مناسب برای اقامه ی نماز در هواپیما وجود نداشت، می توان نماز را به صورت نشسته روی صندلی خواند و حتی الامکان جهت قبله را رعایت کند و رکوع و سجده را با اشاره انجام بدهد.
برای تشخیص دادن سمت قبله، از مهمانداران هواپیما کمک بگیرید.
اگر نتوانستید با کمک از مهمانداران قبله را مشخص کنید به هر سمتی که گمان می کنید قبله است نماز بخوانید و در صورتی که شک داشتید و وقت لازم را داشتید به هر 4 طرف نماز بخوانید و در صورت وقت نداشتن به میزانی که وقت دارید نماز بخوانید، کفایت می کند.
اگر در حین نماز خواندن، قبله تغییر کرد، در صورت امکان با چرخیدن، جهت قبله را حفظ کنید و در حال چرخش به طرف قبله چیزی نخوانید.
در صورتی که در داخل هواپیما، نماز با رعایت شرایط خوانده شد، صحیح و مجزی بوده و نیاز به اعاده ندارد.
در صورتی که شرایط وضو گرفتن در هواپیما فراهم نباشد، از مهماندار درخواست کنید تا سنگ تیمم در اختیار شما قرار بدهد.