تابستان 1400، میزان مصرف برق در زمان پیک، بسیار بیش از میزان عملی ظرفیت تولید برق کشور پیش بینی می شود
"تابستان امسال سخت نیست، بسیار سخت است" این عبارت، جدیدترین اظهار نظر معاون هماهنگی توزیع توانیر در خصوص تشریح وضعیت تأمین برق تابستان است.
غلامعلی رخشانی مهر، معاون هماهنگی توزیع توانیر تصریح کرد: از آنجا که 24 هزار مگاوات از مصرف 60 هزار مگاواتی برق کشور در اوج تابستان به سیستم های سرمایشی اختصاص دارد، در صورتی که مشترکان تنها دو نکته تنظیم درجه کولرهای گازی روی عدد 24 و استفاده از دور کند کولرهای آبی را در نظر داشته باشند و به آن عمل کنند، دچار خاموشی نخواهیم شد.
وی افزود: در انتظار تابستان سختی نیستیم بلکه می دانیم تابستان بسیار سختی پیش رو داریم چرا که شاهد افت شدید ذخایر سدهای کشور به دلیل کاهش بارندگی ها هستیم .
رخشانی مهر با بیان اینکه "امسال شاهد کاهش 30 تا 35 درصدی بارش ها هستیم که همین موضوع باعث شده تا به همین مقدار نیز از ظرفیت تولید برق نیروگاه های برق آبی کاهش یابد"، گفت: تابستان امسال سخت نیست، بسیار سخت است چرا که علاوه بر کاهش بارندگی ها و محدودتر شدن استفاده از پتانسیل نیروگاه های برق آبی، شاهد افزایش دما، شرایط کرونایی کشور، استفاده غیرمجاز از برق برای استخراج رمز ارز و... هستیم که همگی باعث شده تا تراز تولید و مصرف بهم خورده و منفی باشد.
وی ادامه داد: از هم اکنون در حال آماده شده برای گذر از تابستان سخت امسال هستیم؛ برنامه ریزی ها به این منظور از سال گذشته انجام و پیش بینی ها براساس سنجش شاخص ها صورت گرفته است.
رخشانی مهر با بیان اینکه " نیازمند برنامه ها و اقدامات فراگیر برای مدیریت بار تابستان هستیم"، گفت: درراستای اقدامات فراگیر و در قدم نخست، به مبازه با رمز ارزهای غیرمجاز رفته ایم و تمام تلاش خود را برای جمع آوری مراکز و دستگاه هایی که در منازل به صورت فردی بکار گرفته شده و از برق غیرمجاز برای استخراج رمز ارز استفاده می کنند، بکار خواهیم گرفت.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به این که در همین گام به تعدیل روشنایی معابر و جاده های بین شهری پرداخته ایم، اذعان داشت: تعدیل روشنایی ها به معنی خاموش کردن همه روشنایی ها نیست و به طور مشخص در این طرح، به دنبال یک درمیان کردن روشنایی ها هستیم؛ البته برق نقاط حادثه خیز تعدیل نخواهد شد.
وی همچنین به پتانسیل ادارات و دستگاه های دولتی نیز در کاهش مصرف پرداخت و اظهارداشت: امسال برای نخستین بار، دستگاه های اداری موظف شده اند که برق مصرفی خود را 50 درصد در ساعات اداری کاهش و میزان مصرف برق خود را در ساعات غیراداری به 10 درصد برسانند.
رخشانی مهر با اشاره به ضرورت انجام این گونه کارها و اجرای چنین برنامه هایی برای گذر از پیک تابستان گفت: در همین فروردین ماه، شاهد افزایش 5درصدی دمای هوا و 22درصدی مصرف برق بودیم که در نوع خود بی سابقه بود.
وی ورود زودهنگام چاه های کشاورزی به مدار مصرف و افزایش مصرف برق صنایع را از دیگر دلایل بالا رفتن مصرف برق دانست و در عین حال تصریح کرد: هر یک درجه افزایش دمای هوا، افزایش حداقل یکهزار مگاواتی مصرف برق را در کشور به دنبال دارد .
معاون هماهنگی توزیع توانیر همچنین به سایر راهکارهای مدیریت مصرف برق در تابستان نیز پرداخت و اظهارداشت: استفاده نکردن از وسایل پرمصرف برقی در ساعات های گرم روز و بکار گرفتن این دستگاه ها در ساعت های پایانی شب یا ابتدایی صبح و بهره گیری از نور طبیعی روز را از دیگر عوامل مهمی برشمرد که می تواند در کاهش مصرف برق بسیار موثر باشد.
در تابستان 1400، میزان مصرف برق در زمان پیک، بسیار بیش از میزان عملی ظرفیت تولید برق کشور پیش بینی می شود و توانیر به نمایندگی از دولت، در تلاش برای پیک سایی برای جبران کمبود تولید نسبت به نیاز مصرف است اما اگر مردم به صورت جدی در جهت بهینه سازی مصرف خود اقدام نکنند، بروز سونامی خاموشی و بازگشت جداول خاموشی برنامه ریزی برای تابستان سال جاری محتمل است.