“آش دندونی” یکی از آش های مقوی و خوشمزه است که برای جشن اولین دندان نوزاد پخته میشود و در آن از انواع حبوبات مختلف استفاده میشود که پایه اصلی آن بلغور گندم است.
طرز تهیه آش دندونی
یکی از آش های لذیذ و سنتی ما ایرانی ها آش دندونی نوزاد است که از قدیم الایام زمانی که اولین دندون نوزاد در می آید پخته می شود و به همین مناسبت آش دندونی درست میکردند و در بین دوستان و آشنایان پخش میکردند و معتقد بودند که وقتی این آش تهیه شود بقیه دندان های کودک راحت تر در می آید.
مواد لازم برای آش دندونی نوزاد
- بلغور گندم :2 پیمانه
- عدس:1 پیمانه
- ماش :1/2 پیمانه
- لوبیا چیتی :1/2 پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی:1/2 پیمانه
- نخود :1/2 پیمانه
- لوبیا قرمز :1/2 پیمانه
- پیاز:2 عدد
- برنج:1/2 پیمانه
- آب گوشت :1 پیمانه
- آب :1 لیتر
- نمک ، فلفل و زردچوبه :به میزان کافی
- کشک و نعنا داغ در صورت دلخواه :برای تزئین