تبوتاب انتخابات ریاستجمهوری ایران هنوز آنطور که باید و شاید بالا نرفته؛ ولی «یارکشی»ها و تلاش برای «یارکشی» انتخاباتی، پسِ پرده، صورت گرفته و در جریان است.
در انتخابات ریاست جمهوری مثل انتخابات نمایندگان مجلس، همواره چهره های ورزشی ایفای نقش می کنند و معمولا، آنهایی که تمایلاتی به اتفاقات سیاسی دارند، از یک کاندیدای خاص حمایت می کنند. البته سابقه داشته بعضی از چهره های ورزشی صبح از یک کاندیدا و یک جریان و عصر از جریانی دیگر حمایت کرده اند! برای انتخابات ریاست جمهوری این دوره هم، شرایط فرقی نکرده و همین حالا رایزنی با چهره های ورزشی از سوی کاندیداهای مختلف در جریان است. اگرچه هر کاندیدایی معمولا برای حمایت تبلیغاتی هم که شده، به سراغ یک یا دو چهره مطرح می رود؛ ولی به نظر می رسد این موضوع درباره یک شخص خاص، شامل استثنا شده است: عادل فردوسی پور! با وجود آنکه «جریانی خاص» درپی حذف عادل فردوسی پور است؛ اما مجری سابق برنامه 90 برای انتخابات پیش رو به شدت مورد توجه قرار گرفته است.
همه عادل را می خواهند!
برخلاف اخبار منتشرشده مبنی بر اینکه «یک» کاندیدای ریاست جمهوری به عادل فردوسی پور پیشنهاد همکاری تبلیغاتی داده و از عادل خواسته تا از او حمایت کند.کاندیداهای این دوره از انتخابات ریاست جمهوری به دو شیوه مستقیم و غیرمستقیم از عادل فردوسی پور خواسته اند به کارزار انتخاباتی آنها بپیوندد و در این مسیر آنها را یاری کند. آن چهره هایی که شناخت بیشتری از عادل فردوسی پور داشته اند، مستقیما به خود عادل زنگ زده و با او صحبت کرده اند. چهره های دیگر هم با فرستادن واسطه، خواسته اند تا عادل فردوسی پور برای انتخابات پیش رو به جمع آنها بپیوندد. پس عادل نه از طرف یکی، دو کاندیدا، بلکه تقریبا از طرف همه کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری پیشنهاد همکاری دریافت کرده است.
وعده جذاب به عادل فردوسی پور
کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری برای آنکه نظر موافق عادل فردوسی پور را به دست بیاورند دو پیشنهاد جذاب به او داده اند: اولی رفع محدودیت هایی است که درباره حرفه عادل فردوسی پور به وجود آمده است. اشاره به رفع محدودیت ها، مربوط به نامهربانی هایی است که در چند سال اخیر با عادل فردوسی پور صورت گرفته است. صداوسیما به طور آگاهانه برنامه 90 عادل فردوسی پور را حذف کرد و بعد با فشار به دیگر رسانه های تصویری، عادل را ممنوع التصویر کرد. این ممنوع التصویری فقط مربوط به صداوسیما نیست و شامل برنامه های اینترنتی هم می شود! با وجود چنین محدودیتی، صدای عادل فردوسی پور ممنوع نشده؛ ولی این صدا هم فقط برای خواندن «نریشن» مجاز است و اجازه گزارشگری ندارد! در چنین فضایی، عادل فردوسی پور از شبکه سه، فاصله گرفته و حالا با محدودیت های زیادی ازسوی عده ای «خاص» همراه شده است. اولین وعده ای که تقریبا به صورت مشترک از سوی نامزدهای انتخاباتی به عادل فردوسی پور داده شده، این است که محدودیت های اعمال شده علیه او را رفع می کنند. اما وعده دوم به مراتب جذاب تر است؛ چند کاندیدای ریاست جمهوری به عادل فردوسی پور پیشنهاد وزارت را داده اند! درواقع به او گفته اند اگر به ستاد انتخاباتی شان بپیوندد، در دولت آتی «وزیر» می شود. این یکی از آن دست پیشنهادهایی است که می تواند هر کسی را به صرافت بیندازد.
یک «نه» محترمانه
با وجود درخواست زیاد، با وعده های جذاب، اما عادل فردوسی پور به این پیشنهادها پاسخ منفی داده است. شنیده ها حاکی از آن است که عادل فردوسی پور ضمن تشکر از این چهره های سیاسی، پیشنهاد آنها را خیلی محترمانه رد کرده است. عادل در صحبت مستقیم با عده ای از کاندیداها و غیرمستقیم با واسطه های آنها، این موضوع را بیان کرده است که علاقه ای به کار غیرتخصصی ندارد. فردوسی پور مستقیما به این موضوع اشاره کرده که تخصصش «رسانه و ورزش» است و تمایل و تخصصی به غیر از کارکردن در این دو حرفه ندارد. البته عادل یک نکته دیگر هم در پاسخ به این درخواست ها بیان کرده و آن هم اینکه به طورکلی عنوان کرده علاقه ای به فعالیت های سیاسی ندارد.
اولین بار نیست
این برای اولین بار نیست که عادل فردوسی پور چنین پیشنهادهایی دریافت می کند. پیش تر، زمانی که او با برنامه 90 یکه تازی می کرد هم از این قبیل پیشنهادها به دستش رسیده بود. به طور مشخص درباره انتخابات مجلس از او خواسته بودند تا وارد ائتلاف شود و حتی به عنوان سرلیست نامش برای انتخابات رد شود. پیشنهادی که طبق معمول با پاسخ منفی عادل فردوسی پور روبه رو شده است. حتی درباره انتخابات ریاست جمهوری هم شرایط مشابه بوده و او در دوره های قبلی هم پیشنهاد کاندیداهای ریاست جمهوری را رد کرده است.