با توجه به قطعی مکرر برق در روزهای اخیر، مشکلات زیادی برای اقشار مختلف مردم به وجود آمده که در این بین زندگی بیمارانی که به دلیل ابتلا به کرونا یا بیماری های دیگر زیر اکسیژن هستند به این رفت و آمد برق وابسته است.
کاهش چشمگیر بارندگی در سال زراعی جاری به ویژه در زمستان 99 وضعیت بحرانی برای منابع آبی و حتی پوشش گیاهی در سطح کشور به ویژه استان های کم بارش به وجود آورده و به گفته مسئولان خشکسالی بی سابقه ای را در کشورمان شاهد هستیم.
در سال زراعی جاری بارش باران در کشور کاهش داشته و در این بین استان هایی از جمله کرمان و هرمزگان به ترتیب کاهش 70 و 90 درصدی نزولات آسمانی را داشته و در کل کشور به دلیل کاهش بارندگی، ذخایر آب پشت سدها نیز به شدت کاهش یافته و کمبود آب، تبعات ناخوشایند بسیاری به دنبال دارد که از جمله آن می توان به قطع برق، جیرهبندی آب شرب شهرها و ... اشاره کرد.
به گفته محمدرضا حبیبی، مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان کرمان اُفت 35 درصدی ذخیره آب پشت سدها، افزایش چهار درجهای دمای هوا، رشد مصرف بسیار بالا و کاهش تولید نیروگاههای برق آبی در سطح کشور منجر به فاصله میان تولید و مصرف برق در روزهای اخیر در سطح کشور شده است.
وی با اشاره به اینکه در دو ماهه اول امسال در استان کرمان 20 درصد افزایش پیک بار را داشتیم، اظهار کرد: تمام تلاش ما بر این است به سمت قطع اضطراری نرویم.
حبیبی مدیریت مصرف در کاهش مصرف ساختمانهای اداری، تنظیم وسایل سرمایشی در 26 درجه، استفاده از دور کند کولرهای آبی، استفاده از روشنایی روز را از مسائل ضروری برای کاهش مصرف برشمرد.
همچنین سلیمانی، مدیرعامل شرکت توزیع برق شمال استان کرمان نیز با اشاره به کاهش بارندگی در سال زراعی جاری و با مشکل مواجه شدن نیروگاه های برق آبی گفت: مراکز استخراج رمز ارزها یکی از چالش های ماست و متاسفانه دستگاه های ماینر(رمز ارزها) تراز انرژی را به هم زده اند و هر دستگاه رمز ارز به اندازه یک کولر گازی برق مصرف می کند و وقتی چند دستگاه استخراج رمز ارز در کنار یکدیگر قرار می گیرند مصرف بالایی در آن نقطه ایجاد می کند.
وی افزود: ماینرهای مجوزدار در شرایط اضطراری ملزم به قطع برق هستند اما هموطنان میتوانند با معرفی مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارزها پاداش دریافت کنند.
با همه این تفاسیر، قطعی برق در این روزهایی که با کرونا دست و پنجه نرم می کنیم، ددغه ها و نگرانی ها را چند برابر کرده است. به عنوان مثال بیمارانی که در مراکز درمانی بستری و زیر ونتیلاتور هستند و قطعی برق ممکن است برای آن ها فاجعه آفرین باشد و به قیمت جانشان تمام شود.
در این رابطه یکی از همشهریان گفت: پدرم بیماری تنفسی دارد و هفته هاست که در منزل زیر دستگاه اکسیژن قرار دارد و با قطعی مکرر برق دچار مشکل شده و این در حالی است که نمی تواند مدت زیادی بدون اکسیژن بماند و اکسیژن خونش اُفت می کند.
همچنین بیماران دیگری هستند که در منازل زیر دستگاه اکسیژن قرار دارند و این قطع و وصل شدن برق برای آنها نیز خطرناک است.
اصناف، دانش آموزان، دانشجویان، مراجعان به ادارات و ... نیز از قطعی برق بی نصیب نیستند و با این وضعیت بسیار معطل شده و از کارشان باز می مانند و سئوال این است آیا کسی پاسخ این همه اتلاف وقت، کار بر زمین مانده و از کار باز ماندن را می دهد؟ آقایی که کارش در حوزه ساختمان است، می گوید: برای انجام کار مشتری به منزلش مراجعه کرده و با قطعی برق مواجه شدند و این معطلی دو ساعت به طول انجامیده و در نهایت نیز برق وصل نشده است.
کرمان استان کویری است و بخش های زیادی از این استان در فصل بهار و تابستان دمای بالای 40 درجه را تجربه می کنند که در این روزهای گرم قطعی برق برای مردم این مناطق بسیار عذاب آور است.
شهرستان راور، هفت شهرستان جنوبیِ کرمان، شهداد و ... از مناطقی هستند که گرمای زیای را تجربه می کنند و قطعی برق مشکلات زیادی برای مردم ایجاد می کند. ضمن اینکه گرم ترین نقطه دنیا(گندم بریان) نیز در استان کرمان قرار دارد.