بازار مسکن شهر تهران با رشد حدود ۱.۵ برابری عرضه نسبت به دو هفته قبل مواجه شده که میتواند نشاندهنده تحلیل فروشندگان مبنی بر رسیدن به قله قیمتی باشد.
مالکانی که تا چند هفته قبل در تردید برای عرضه املاک خود به سر میبردند زمان فعلی را مقطع خروج از بازار مسکن میدانند. از هفته پایانی اردیبهشت به بعد حجم عرضه در بازار مسکن ۴۶ درصد افزایش یافته و قیمتهای پیشنهادی ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
سامانه کیلید درصد تغییرات تعداد آگهیهای هفته اول خرداد و هفته آخر اردیبهشت را بررسی کرده که نشان میدهد تمایل برای فروش مسکن در تهران نسبت به دو هفته قبل از آن ۴۶ درصد رشد داشته است. حجم عرضه در مناطق جنوبی در مقایسه با نقاط شمالی از رشد بیشتری برخوردار بوده است. به طوری که در بعضی مناطق مثل منطقه ۱۴ تمایل برای فروش ۲۱۴ درصد، منطقه ۲۲ بالغ بر ۱۹۶ درصد، منطقه ۱۳ به میزان ۱۹۱ درصد و منطقه ۱۲ بالغ بر ۱۶۰ درصد رشد نشان میدهد.
در مناطق ۱ تا ۶ نیز تعداد آگهیهای ثبت شده به ترتیب ۶، ۲۷، ۱۳، ۱۰۴، ۲۰ و ۴۶ درصد افزایش یافته است.
درصد تغییرات قیمت متر مربع آگهیهای هفته اول خرداد و هفته آخر اردیبهشت نسبت به دو هفته قبل از آن هم از کاهش ۱۰ درصدی قیمتهای پیشنهادی حکایت دارد. شاخص قیمت کل نیز نشان می دهد که نرخهای پیشنهادی برای واحدهای مسکونی ۱۳ درصد کاهش یافته است.
بر اساس آمار مذکور، میانگین قیمت پیشنهادی هر متر مربع واحد مسکونی شهر تهران طی دو هفته از ۴۹.۴ میلیون تومان به ۴۴.۴ میلیون تومان کاهش یافته است. قیمت کل هم که تا پیش از این ۶.۸ میلیارد تومان بوده به ۵.۹ میلیارد تومان رسیده است.
بیشترین افت قیمت هر متر مربع به ترتیب در مناطق ۱۰، ۴، ۵، ۲۲ و ۹ دیده میشود. نکته قابل توجه اینکه مناطق ۱۰، ۴ و ۵ در اردیبهشت ماه امسال به ترتیب رتبههای دوم، سوم و اول را در تعداد معاملات شهر تهران به خود اختصاص دادند.
این شاخص بر اساس میانگین وزندار ارایه شده و تعداد معاملات مناطق در فرمول کیلید لحاظ میشود. به طور مثال ممکن است شاخص قیمت در یک منطقه که تعداد آگهیهای آن اندک است با رشد قابل توجهی مواجه باشد. بنابراین در محاسبه شاخص کل، سهم کمتری به منطقه مورد نظر اختصاص مییابد و تاثیر پایینتری در آمار نسبت به یک منطقه پرآگهی خواهد داشت.