محسن رضایی در شهریور ماه سال 1333 در مسجدسلیمان متولد شد.
بیوگرافی محسن رضایی
محسن سبزوار رضایی میرقائد، مشهور به محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام است، او استاد دانشگاه امام حسین علیه السلام است و سابقه شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را در کارنامه خود دارد.
شروع فعالیت محسن رضایی
وی فعالیت سیاسی را از سالهای ابتدای دهه ۱۳۵۰ آغاز کرد، که منجر به دستگیری او توسط ساواک گردید و دوره ای را نیز در شهر اهواز در زندان سپری نمود. این فعالیت ها به پایه گذاری گروه منصورون انجامید.
مهاجرت محسن رضایی
وی در سال 1353 در رشته مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت پذیرفته شد، و به تهران آمد او در سال های نخست حضور در تهران، وارد مبارزات چریکی علیه سلطنت پهلوی شد.
گروه منصورون محسن رضایی
محسن رضایی از فعالان و مبارزان سیاسی قبل از انقلاب اسلامی ایران است که در اوایل دهه ۱۳۵۰ به اتفاق تنی چند از دوستان گروه مبارزاتی منصورون را شکل داد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز با پیشنهاد شهید مرتضی مطهری اقدام به پایه گذاری سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی کرد.
محسن رضایی فرماندهی سپاه پاسداران
و یکی از اعضای هیئت 12 نفره تدوین اساسنامه سپاه پاسداران در زمستان سال 1357 بود و با حمایت امام خمینی (س) در خرداد ماه سال 1358 واحد اطلاعات و بررسی های سیاسی را در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بنا نهاد و تا سال 1363 فرماندهی آن را برعهده داشت. او در سال 1369 از سوی حضرت امام به فرماندهی کل سپاه پاسداران منصوب شد و تا سال 1376 در این سمت باقی ماند
اختلاف با صیاد شیرازی
در سال ۱۳۶۴ و بعد از عملیات قادر صیاد شیرازی ناکامی ارتش در این عملیات را ناشی از عدم همکاری سپاه دانسته و این موضوع اختلافات پیش آمده بین محسن رضایی به عنوان فرمانده سپاه و صیاد شیرازی به عنوان فرمانده نیروی زمینی تا بدانجا رسید که رضایی در دیدار با روح الله خمینی درخواست که که به او درجه امیری ارتش داده تا بتواند از امکانات ارتش برای سپاه و جنگ استفاده کند. به گفته رئیس اداره دوم ارتش در دهه ۶۰ سرهنگ محمدمهدی کتیبه محسن رضایی باعث کنارگذاشتن صیاد شیرازی از فرماندهی نیروی زمینی ارتش بود
دکتری اقتصاد محسن رضایی
وی که تحصیلات در مقطع کارشناسی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت را پیش از انقلاب نیمه کاره رها کرده بود، در سال ۱۳۷۶ و پس از استعفاء از فرماندهی سپاه، بار دیگر از سر گرفت و ابتدا کارشناسی اقتصاد را از مرکز آموزش سازمان برنامه و بودجه دریافت کرد، سپس کارشناسی ارشد و دکتری اقتصاد را در سال ۱۳۷۹ از دانشگاه تهران اخذ نمود.
محسن رضایی در تشخیص مصلحت نظام
محسن رضایی در پی استعفاء از فرماندهی سپاه پاسداران در سال ۱۳۷۶ از حضور در کلیه نیروهای نظامی نیز کناره گیری نمود و وارد دنیای سیاست شد. در سال ۱۳۷۶ با حکم علی خامنه ای، به سمت دبیری مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد و از سال ۱۳۷۹ نیز ریاست کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام را برعهده گرفت. محسن رضایی در این سال ها فعالیتش را در مجمع تشخیص مصلحت نظام متمرکز کرده است. از فعالیت های وی در مجمع تشخیص، می توان به تدوین سند چشم انداز بیست ساله ایران و کمک به اصلاح قانون سرمایه گذاری خارجی در ایران، اشاره نمود.
تحریم محسن رضایی
رضایی با لباس رسمی نظامی در یک مصاحبه، اسفند ۱۳۹۸ روز جمعه ۲۰ دی ۱۳۹۸ اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا موسوم به اوفک محسن رضایی و هفت مقام ارشد جمهوری اسلامی را به دلیل پیشبرد اهداف بی ثبات کننده حکومت در منطقه و جهان در فهرست تحریم ها قرار داد.
محسن رضایی رکورددار حضور در انتخابات
محسن رضایی تاکنون ۴ بار وارد انتخابات شده است. سال ۸۴ که دو روز مانده به رای گیری انصراف داد. ۸۸ و ۹۲ که تا پایان ماند و رای نیاورد. او در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ هم ثبت نام کرده که تا پیش از این رکورد او و قالیباف یکسان بوده اما با نام نویسی برای انتخابات ۱۴۰۰ گوی رقابت را از قالیباف ربود و رکورددار حضور در کارزار انتخابات ریاست جمهوری شد. او یکبار نیز در انتخابات مجلس ششم شکست را پذیرا شد.
تعقیب بین المللی محسن رضایی
حکم جلب بین المللی رضایی از سوی اینترپل (پلیس بین الملل) در تاریخ ۷ نوامبر ۲۰۰۷ و به درخواست دادگستری آرژانتین به اتهام جنایات منجر به مرگ، اوباشی و خرابکاری مبنی بر دخالت داشتن وی در انفجار مرکز همیاری یهودیان و در مقام فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صادر شده است. محسن رضایی همچنان تحت تعقیب اینترپل (پلیس بین الملل) قرار دارد
ازدواج محسن رضایی
در همان سال 1353 ازدواج کرد، همسرش خانم معصومه خدنگ نام دارد، که از سوی امام جماعت مسجد جامع احمدیه نارمک به او معرفی شد، حاصل این ازدواج پنچ فرزند به نام های احمد، سارا، علی، زهرا و مهدیه است.
فرار فرزند محسن رضایی به آمریکا و ترور ؟!
احمد رضایی، فرزند ارشد وی، در اولین دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی به ایالات متحده آمریکا پناهنده شد و با انجام مصاحبه هایی جنجال بسیاری در ایران آفرید. چند سال بعد و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دهم، محسن رضایی اعلام کرد فرزندش به ایران برگشته است. در ۲۲ آبان ۱۳۹۰ اعلام شد احمد رضایی میرقائد، در هتل گلوریا در شهر دبی به طرز مشکوکی درگذشته است. احمد رضایی با استفاده از یک گذرنامه آمریکایی و با نام آمریکایی خود یعنی تام جی اندرسون" وارد دبی شده بود. در بررسی پلیس دبی علت مرگ احمد رضایی مصرف بیش از اندازه از داروی ضد افسردگی اعلام شد.
اما در ایران بازپرس ویژه پرونده بر این نظر بود که وی به دلیل داشتن اطلاعات به قتل رسیده است و احتمالاً دستگاه جاسوسی اسرائیل در این میان نقش داشته است.
فرزند دیگر محسن رضایی
فرزند دیگر محسن رضایی، علی رضائی میرقائد همسر هدی طباطبایی و پدر تنها نبیره روح الله خمینی (محمد بنیامین رضایی) می باشد، که در حال حاضر معاون اطلاع رسانی، پروژهش و امور بین الملل دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام می باشد.
تألیفات محسن رضایی
ایران آینده در افق چشم انداز، آئین فتح؛ سخنرانی محسن رضایی پیرامون استراتژی جنگ در شرایط کنونی و اهمیت غافلگیری، ایران منطقه ای، چشم انداز ایران فردا، پاسخ به چند پرسش در مورد جنگ ایران و عراق، تئوری ارزش و قیمت، رویارویی سوم و جهان اقتصادی، فدرالیسم اقتصادی و... از جمله آثار اوست.
محسن رضایی طرفدار تراکتور و تیم اهواز
دوره جوانی فوتبال بازی می کردم و الان طرفدار آبی و قرمز نیستم و طرفدار تیم ملی ام ، اما تیم تراکتورسازی و تیم های خوزستانی را بهشون علاقه دارم تراکتورسازی را بخاطر آقای مهدی باکری که عشق من هست و اصلا از زندگی ام هم جدا نمی شود