یک تحلیلگر سیاسی و استاد دانشگاه، هرگونه اظهارنظر هستهای از سوی هر یک از نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را دروغ بزرگ خواند.
حشمث الله فلاحت پیشه در گفتگو با اشاره به روند مذاکرات وین و تأثیرپذیری آن از انتخابات ریاست جمهوری پیش رو اظهار داشت: اگرچه آمریکایی ها آدرس های غلط از داخل ایران دریافت کردهاند، اما به خوبی می دانند که داخل ایران در خصوص انرژی هستهای دو سخن متفاوت بیان نمی شود.
وی افزود: نامزدهای این دوره انتخابات ریاست جمهوری با توجه به مسئولیت شورای عالی امنیت ملی در خصوص مساله انرژی هسته ای به آن موضوع ورود نمی کنند. از این رو هرگونه اظهار نظر از سوی هر یک از آنها دروغ بزرگ است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: اولویت همه نامزدهای انتخاباتی این دوره رفع مشکلات اقتصادی است، اگرچه تا کنون برنامه عملیاتی ارائه نکرده اند.
فلاحت پیشه عجله شخص رئیس جمهوری برای توافق زودهنگام را غیر حرفه ای خواند و گفت: برای مذاکره کنندگان ایرانی پایان تحریم ها از رفع تحریم ها مهمتر است، اما طرف امریکایی به دنبال حفظ تحریم های ثانویه و اتصال آن به قوانین کنگره است که البته کار خودشان را سخت تر و هزینه هایشان را بیشتر می کند.
رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امریکا نباید از فرصتی برخوردار شود تا با استفاده از آن و بازگشت به نقطه صفر امکان ضربه زدن را پیدا کند.
فلاحت پیشه با بیان اینکه، متنی که طرفین مذاکره نسبت به آن ابراز امیدواری می کنند حد وسط را دارد، گفت: از آنجایی که امریکایی ها شاهد توان فنی و آمادگی ایران در حوزه انرژی هسته ای بوده اند، خوب می دانند که اضافه شدن هرگونه جزئیات در دور جدید مذاکرات، روند دستیابی به توافق را طولانی تر و هزینه های آنها را افزایش می دهد.
این تحلیل گر مسائل سیاسی از تغییر مواضع امریکا خبر داد و گفت: آمریکا ناچار به حذف ۷۰۰ تحریم دوران ریاست جمهوری ترامپ معروف به فشار حداکثری و به دنبال بازگشت به سقف تحریم های [ریچارد نفیو] در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما است که توان چانه زنی ایران را بالا رفت و به نوعی دستشان جلوی ایران بسته بود.
فلاحت پیشه با اشاره به برخی تحلیلها مبنی بر اینکه آمریکا به دنبال توافق در مذاکره با دولت جدید ایران است، یادآور شد: برخلاف ادعاهای نومحافظه کارانه در آمریکا، کشتن زمان به ضرر آنهاست. در مقابل با دستیابی به توافق از یک طرف دیپلماسی هسته ای احیا و طرف دیگر مواضع داخلی به هم نزدیک می شود.