معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور از افزایش 30 درصدی آفت سن در مزارع گندم کشور خبر داد و دلیل آن را تغییرات اقلیم دانست.
مسعود لطیفیان با تاکید بر اینکه تغییرات اقلیمی جمعیت حشرات را افزایش داده است، اظهار کرد: با تغییر اقلیم در جهان در الگوهای جمعیتی و رفتاری حشرات تغییرات قابل ملاحظهای دیده میشود.
وی ادامه داد: از جمله این تغییرات افزایش جمعیت آفات و پویایی بیشتر آنها است که زنگ خطر را برای تولیدات کشاورزی به صدا در میآورد.
لطیفیان با بیان اینکه ایران نیز از این خطر جهانی مستثنی نیست، افزود: در سالجاری بر اثر تغییر اقلیم با کاهش بارندگی و بالا رفتن درجه حرارت مواجه هستیم که پیامد افزایش جمعیت حشرات را به دنبال داشته است.
به گفته وی؛ از مهمترین آفاتی که در کشور افزایش جمعیت داشته، آفت سن است که مزارع گندم را تحت تاثیر قرار میدهد.
لطیفیان افزایش جمعیت سن گندم در سالجاری را تا 30 درصد عنوان کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که جمعیت آفت سن گندم به طغیان رسیده است، اظهار کرد: تا این لحظه جمعیت آفت سن گندم قابل کنترل بوده است و مبارزه برای حفظ این وضعیت ادامه داد.
لطیفیان مجموع سطح مبارزه با آفت سن گندم در کشور را 2 میلیون و 200 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: بیشترین جمعیت آفت سن گندم در استان همدان دیده شده و بر اساس گزارشات در این استان تا کنون به 328 هزار و 647 هکتار مبارزه انجام شده است.
وی تصریح کرد: بعد از استان همدان، استان کردستان بیشترین جمعیت آفت سن گندم به در سطحی حدود 282 هزار 373 هکتار و بعد از آن استان کرمانشاه با سطح 267 هزار و 537 هکتار قرار دارد.
لطیفیان زمان آغاز مبارزه با این آفت با افزایش جمعیت آن را روزهای پایانی بهمن ماه سال گذشته عنوان کرد که همچنان ادامه دارد.