قیمه هم از پرطرفدار ترین غذاهای ایرانی است که بسیار لذیذ و خوشمزه می باشد و در کنار برنج استفاده می شود. “خورش قیمه” به روشهای مختلفی طبخ می شود.
طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه به سبک خاص
خورش قیمه غذای اصیل و قدیمی ما ایرانی هاست که برای خوشمزه شدن و جا افتاده تر آن بهتر است به یک سری از نقاطی که در زیر به آن اشاره شده است دقت کنید ، اگر تمامی این نکات را در طرز تهیه قیمه رعایت کنید می توانید بهترین طعم جا افتاده رو به خورش خود بدید که با این صورت می توان نذری های فوق العاده خوشمزه ای با این قیمه ها مهیا نمود.
مواد لازم خورشت قیمه
مواد لازم | مقدار |
گوشت خورشتی | 250 گرم |
لپه | 250 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1عدد |
چوب دارچین | 1عدد |
هل سبز | 3حبه |
گلاب | 1قاشق چایخوری |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی | 3الی4 عدد |
نمک، فلفل سیاه ، زردچوبه | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه خورش قیمه
مرحله اول:ابتدا باید تلخی لیمو عمانی ها را بگیرید، بدین منظور لیمو عمانی ها را با کمک یک چنگال سوراخ کنید سپس لیمو عمانی های سوراخ شده را در یک ظرف حاوی آب جوش بی اندازید.
مرحله دوم : پیاز را شسته پوست بگیرید سپس پیاز ها را به صورت نگینی خرد کنید.
همچنین بخوانید : رمز و راز خوشمزه شدن خورش قیمه + فوت کوزه گری
مرحله سوم :پیاز های نگینی را در قابلمه خورشت بریزید و با مقداری روغن تفت دهید.
مرحله چهارم :گوشت های خورشتی را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت ها تغییر کند.
مرحله پنجم : مقداری زردچوبه به پیاز ها و گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا رنگ زردچوبه قالب شود.
مرحله ششم :هم اکنون لپه ها را به مواد بالا اضافه کنید وتفت دهید. توجه داشته باشید که باید لپه ها را دو ساعت قبل خیس کنید.
مرحله هفتم : رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و با تمام مواد ترکیب کنید تا با رب کمی سرخ شوند.
مرحله هشتم :فلفل سیاه را به مواد اضافه کرده و تفت دهید.
مرحله نهم :آب را به موادتان اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش آید پس از این که آب جوش آمدن حرارت گاز را کم کنید.
مرحله دهم : لیمو عمانی هایی را که تلخی آن را گرفته اید را به خورش اضافه کنید.
مرحله یازدهم :زعفران را نیز به خورش اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله دوازدهم : در یک ظرف مناسب مقداری آب بریزید سپس هل و دارچین را در آن بریزید و بگذارید تا بجوشد.
مرحله سیزدهم : گلاب را نیز به خورش اضافه کنید سپس هم بزنید.
مرحله چهاردهم : نمک را متناسب با ذائقه غذایی تان به خورش اضافه کنید.
مرحله پانزدهم :هل و دارچین جوشیده شده را به خورشت اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله شانزدهم : هم اکنون باید به میزان دلخواهتان سیب زمینی را شسته سپس پوست بگیرد. و در آخر با مقداری روغن، نمک و زردچوبه سرخ کنید.
نکات تهیه خورش قیمه خوشمزه
- رب گوجه فرنگی را باید در حدی تفت دهید که طعم و بوی خامی آن گرفته شود و کمی سرخ شود. بیش از حد سرخ کردن رب گوجه فرنگی باعث می شود طعم خورش تلخ یا بدمزه شود.
- در صورت نبودن دارچین و هل می توانید از پودر دارچین و پودر هل استفاده کنید.
- در صورتی که خورش قیمه تلخ شده است می توانید با اضافه کردن سیب زمینی تلخی آن را تا حد زیادی بگیرید.
- هر چه بیشتر در خورش خود زعفران استفاده کنید خورش خوشرنگ تر می شود.
- استفاده از قابلمه لعابی و مسی برای تهیه خورش بسیار مناسب تر است.
- تفت دادن لپه همراه با گوشت باعث می شود لپه له نشود.
- بهتر از از گوشت سردست استفاده کنید.
- می توانید لپه ها را بپزید سپس به خورش اضافه کنید، البته باید قبل از ریختن لپه ها آن ها را آبکش کنید.
نکات تکمیلی در مورد خورش قیمه
خورش قیمه جزو انواع خورش میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
خورش قیمه را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .