مردم مناطقی از اروپا در بازه مشخصی از قرون وسطا عادت داشتند بنا به دلایلی که هنوز مشخص نیست قبرها را دوباره باز کنند و برخی از اشیائی را که به همراه اجساد دفن شده بودند خارج کنند.
نتایج یک تحقیق نشان میدهد حدود ۱۴۰۰ سال پیش در گورستانهای واقع در منطقهای از اروپا که از ترانسیلوانی تا جنوب انگلستان را در برگرفته قبرها به منظور خارج کردن تعدادی از آثار دفنشده باز میشدند.
این تیم محققان که نتایج تحقیق خود را در ژورنال «آنتیکیتی» منتشر کردهاند گورستانهای پنج منطقه از اروپا را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند در حوالی قرن ششم تا هشتم میلادی مردم به طور مداوم قبرها را دوباره بازمیکردند تا به هدفی که به نظر نمیرسد سرقت باشد آثاری را که به همراه اجساد دفن شده بودند از قبر بردارند.
«الیسون کلوناس» یکی از نویسندگان این تحقیق در بیانیهای اعلام کرد: «این افراد آثاری را که از قبر خارج میکردند با دقت انتخاب میکردند و به خصوص گلسینه را از قبر زنان و شمشیر را از قبر مردان خارج میکردند و به بسیاری از آثار ارزشمند حتی اشیاء فلزی گرانبها همچون گردنبندهای طلا یا نقره دست نمیزدند.»
محققان همچنین دریافتهاند بسیاری از آثاری که از قبرها خارج شده در وضعیت مناسبی نبودهاند. برای مثال شمشیرها سالم نبودهاند و هیچ ارزش مالی نداشته و قابل استفاده نبودهاند.
دلیل اینکه چرا افراد این آثار را از قبر خارج میکردند هنوز مشخص نیست اما باستانشناسان معتقدند هدف این کار احتمالا از منطقهای به منطقه دیگر متفاوت بوده است.
این موضوع که سنجاق سینه و شمشیرها از قبر خارج میشدند این فرضیه را مطرح میکند که پای اهداف نمادین در میان بوده است.