یکی از غذاهای سنتی ایرانی که معمولا در فصل گرم تابستان و برای رفع عطش تهیه میشود، آبدوغ خیار است. این غذا به دلیل داشتن مواد مغذی عالی مانند ماست، گردو، کشمش و سبزیجات یک وعده غذایی کامل محسوب میشود. در این مطلب با طرز تهیه یک آبدوغ خیار ویژه همراه ما باشید.
آبدوغ خیار یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که مخصوص فصل گرماست. این خوشمزه خنک تابستانی عطش را در روزهای گرم کاهش میدهد و معمولاً به صورت وعده غذایی اصلی سرو میشود. پیشینه این غذا به طور دقیق مشخص نیست و رد پای آن را میتوان در همه شهرهای ایران مشاهده کرد.
نمونههای مشابه آبدوغ خیار که به آن «سوپ سرد» هم میگویند، در ترکیه، قبرس و ارمنستان هم وجود دارد. این غذا به دلیل داشتن گردو، ماست و سبزیجات یک وعده غذایی کامل محسوب میشود. آبدوغ خیار دارای فیبر کافی و ویتامینها و مواد معدنی مفید برای بدن است.
مواد لازم برای تهیه آبدوغ خیار:
سبزی خوردن شامل تره، ریحون، مرزه، ترخون و نعنا: ۲۰۰ گرم
خیار: ۵ عدد
گردوی خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
کشمش: ۲ قاشق غذاخوری
ماست هم زده یا سنتی: ۲ لیوان
دوغ ترش: یک لیتر
پودر گل محمدی: ۱ قاشق غذاخوری
پونه خشک: ۱ قاشق مرباخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
نان خشک: به میزان دلخواه