اگر جزو افراد گرم مزاج هستید بهتر است مربای به نخورید به جای آن مربای تمشک و آلبالو بخورید برای مزاج شما مناسب است.
اگر مزاج تان گرم است مربای به نخورید
مربا یکی از چاشنی های ثابت برای صبحانه در سفره های ایرانی است. این چاشنی دلپذیر را می توان از میوه های هر فصل تهیه کرد. اما همه افراد نمی توانند که تمام انواع مرباها را میل کنند چرا که ممکن است با مزاج آنها سازگاری نداشته باشد. مزاج گرم در طب سنتی به دو گروه طبع گرم و تر و طبع گرم و خشک تقسیم می شود. افراد با مزاج گرم و تر در گروه طبع بهاری یا دموی قرار می گیرند و گروهی مزاج گرم و خشک دارند در گروه صفراوی قرار دارند. در این بخش از سلامت به علت خودداری از مصرف برخی مرباها توسط افراد با طبع گرم و همچنین مرباهای مناسب برای هر طبعی بیشتر می پردازیم.
خواص مربای به
یکی از مرباهای پر طرفدار مربای به است که افراد با مزاج گرم بهتر است از مصرف آن خودداری نمایند. میوه به حاوی قند، فیبر، پروتئین، پکتین و مواد معدنی مانند منیزیم، آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم و انواع ویتامین های A ، C ، D و گروه ویتامین های B مانند B1، B2، B3، B6 و B12 می باشد. مربای به ، به علت پخته شدن در شکر و یا عسل ، دارای مضرات به خام نمی باشد و نفخ ایجاد نمی کند ،همچنین منجر به تقویت معده و جلوگیری از رفلاکس و برگشت محتویات معده به مری می شود.
مربای به ورم روده را از بین می برد ، باعث ایجاد تعادل در افراد می شود و اعصاب را تقویت می کند.
علاوه بر آن در تقویت قوه بینایی بسیار موثر است . این مربا خاصیت نشاط آور دارد و برای اشخاصی که دچار ترس می شوند، مناسب است.
استفاده از مربای به در دوران بارداری بسیار مفید است ، چرا که موجب زیبایی چهره نوزاد می شود ، رحم را تقویت می کند و از سقط جنین پیشگیری می نماید.